Wa(l)king Copenhagen 2020

100 KUNSTNERE, 100 VANDRINGER, 100 DAGE

Metropolis inviterede 100 kunstnere til at skabe 100 vandringer gennem København i løbet af 100 dage fra 1. maj 2020 – som en dagbog fra en storby, hvor corona-krisen satte dagsordenen og ændrede vores dagligdag radikalt. Hver kunstner gik i 12 timer og startede hjemmefra. Hver hele time gav de livstegn via live-stream og skabte en mangfoldig bearbejdning af denne tid gennem 1300 videoer.

SE DE 100 VANDRINGER

100 KUNSTNERISKE BLIK PÅ EN BY I FORANDRING

 

Med WA(L)KING COPENHAGEN fik 100 kunstnere mulighed for at sætte krop, ord, lyd og følelser på den nye fælles tilstand og alle de eksistentielle spørgsmål, der dukkede op i denne nye verdenssituation – som en dagbog fra en surrealistisk hverdag med mere usikkerhed og angst, men også med plads til håb og tanker om vores fælles fremtid og alternative fællesskaber.

 

Vandrerne var performere, dansere, billedkunstnere, forfattere, musikere, fotografer, cirkuskunstnere, arkitekter, m.fl.

 

Hver kunstner skabte sin egen 12-timers vandring. Hver hele time gav kunstneren livstegn gennem en handling i det offentlige rum, der blev live-streamet på facebook.com/walkingcopenhagen. En fortælling, performance, aktion, installation, en samtale med gæster, en interaktion med forbigående…

BYEN SOM FRIRUM OG REFLEKSIONSRUM

 

At gå er en højtskattet frihed, særligt i en tid, hvor normaliteten er ophævet. WA(L)KING COPENHAGEN kan opleves fra skærmen, men er også inspiration til at bruge byen kreativt og fejre, at den fortsat er åben. Kunstnerne fører os væk fra de sædvanlige turiststrøg og store parker og ind i ukendte og glemte dele af byen – på alle tider af døgnet.

 

Kunstnerne gik alene, men nogle mødte undervejs andre, spontant eller planlagt. De vandrede i 12 timer for at bevæge sig ud af deres vante rammer, både fysisk, mentalt og geografisk. På 12 timer gik kunstnerne i gennemsnit 15-25 km, sammenlagt over 2000 km i og omkring København, og efterhånden som udmattelsen satte ind, opstod en ny mental tilstand og åbenhed.

 

Et unikt kunstbaseret og kunstnerskabt arkiv over byens og københavnernes tilstand under corona er skabt.

CREDITS

Programmet er kurateret af Metropolis / Københavns Internationale Teater i samarbejde med:
AnneSophie Bergmann Steen/AFUK
Annette Skov & Janna Lund & Jannie Haagemann/Copenhagen Contemporary
Charlotte Bagger Brandt/Råderum
Danjel Andersson/Dansehallerne
Erik Pold & Gritt Uldall-Jessen/Det Frie Felts Festival
Johnny Svendborg/Arkitektforeningen
Jørgen Teller/Skræp
Kristine Kern & Laura Ifversen/Fotografisk Center
Rikke Oberlin Flarup/Poesiens Hus
Sille Dons Heltoft
Tim Hinman/Third Ear

Læs 10-dages opsamlinger og refleksioner over vandringerne på Metropolis Blog.

Præsenteret med støtte fra Københavns Kommune, Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Amager Vest Lokaludvalg, Amager Øst Lokaludvalg, Bispebjerg Lokaludvalg, Valby Lokaludvalg, Vanløse Lokaludvalg og Vesterbro Lokaludvalg.

Fotos: Kitt Johnson / Thierry Geoffroy – Colonel / Phyllis Akinyi / Molly Haslund