Talking Landscapes Aarhus

TID: AFHOLDT 17., 18., 19. juni
STEDER: Godsbanen/Institut for X, Aarhus Havn og skoven ved Moesgaard Museum
BILLET: 50 kr.

 

Køb billet

 

Metropolis, LiteratureXchange og Performing Arts Platform inviterer til kunstbaserede, alternative samtaler i Aarhus’ bylandskaber.

TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab. Vi inviterer jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.

 

Foto: Building Conversation

Da Aarhus Å genåbnede i 2015, var det en genforening med den å, der var den oprindelige grundsten for byen. En smuk symbolsk handling, så naturen igen kunne ses som en del af storbyens virkelighed og en genoprettelse af forbindelsen mellem byen og oplandet med Brabrand Sø.

Aarhus er omgivet at rolige, bølgende bakker og dale, men også af vildtvoksende vejsystemer med tydelig inspiration fra langt større byer, hvor transport hersker over byens bevægelse. Byens knudepunkt, havnen, er tidens samtaleemne. Her er fokus ikke på naturens skønhed, men på naturens vigtighed for vores og andres overlevelse.

Talking Landscape Aarhus forankres i tre landskaber. Moesgaards frodige skove er det perfekte habitat for udforskning af menneskets historie og det menneskeskabte landskab. På havnen mikses industriens infrastruktur med lokkende boliger, der rejser spørgsmål om velstand på bekostning af naturens tilstand. På Godsbanen og Institut for X’s arealer spirer nye fællesskaber blandt containere, plantekasser og genbrugsmateriale.

Med Talking Landscapes åbner vi et rum for jer, som vil være med til at ændre kursen for fremtiden. Hvordan kan det at samtale på nye måder skabe et anderledes forhold mellem mennesker og natur?

 

DE TRE SAMTALEFORMER
Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.

Læs mere om samtaleformerne her.

De tre samtaler er en del af Building Conversation, en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.

DET PRAKTISKE

Formatet:Til hver samtale er der plads til 20 deltagere.Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3 timer i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden.Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning.Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen.Minimumsalder er 16 år.Alle samtaler er på dansk.

Omstændigheder:Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.Påklædning efter vejret.

Guider:
I Aarhus vil det være designer/fotograf/kurator Maja Kristine Christensen, aktionsfilosof Oleg Koefoed og performer Ana Luiza Ulsig, som guider samtalerne.

 

PROGRAM

Fredag 17. juni ved Godsbanen / Institut for X – mødested: bagindgangen 3A / se kort
kl. 19.00-22.00: Tingenes Råd – køb billet her
kl. 19.00-22.00: Den Umulige Samtale – køb billet her   

Lørdag 18. juni ved Aarhus Havn – mødested: Mindebroen ved Dokk1 / se kort
kl. 14.00-17.00: Time Loop – køb billet her 
kl. 19.00-22.00: Tingenes Råd – køb billet her
kl. 19.00-22.00: Den Umulige Samtale – køb billet her

Søndag 19. juni ved Moesgaard – mødested: gårdspladsen, Moesgaard Campus / se kort
kl. 14.00-17.00: Tingenes Råd – køb billet her
kl. 14.00-17.00: Den Umulige Samtale – køb billet her
kl. 19.00-22.00: Time Loop – køb billet her

 


Walking Landscapes Aarhus Amanda Louise WilliamsUdstilling Walking Landscapes
TID: AFHOLDT 25. maj-15. juni
STED: Dokk1
KUNSTNERE: Scenekunstner Barbara Simonsen // Performancekunstner Aris Papadopoulos // Billedkunstner Arnar Ómarsson // Scenekunstner Lotus Lykke Skov // Skribent Lisa Christiane Lertoft // Billedkunstner Emma K. Thomas // Billedkunstner Peter Ole Pedersen // Komponist/musiker Lil Lacy // Danser Nicola Visser // Performancekunstner/digter Amanda Louise Williams // Danser/koreograf Mirko Guido // Performancekunstner Tam Vibberstoft // Billedkunstner Kamilla Askholm Jørgensen // Multidisciplinær kunstner Yael Gaathon // Performancekunstner Katrine Faber // Arkitekt Shelley Smith // Iscenesætter Rasmus Malling Lykke Skov
GRATIS ADGANG

 

Walking Landscapes Aarhus fandt sted 19.-28. sept. & 19.-28. okt. 2021. Her vandrede 20 kunstnere gennem Aarhus Kommunes landskaber. Én kunstner hver dag i 20 dage. Hver vandring tog 12 timer og blev live-streamet. På Dokk1 kan man nu genopleve vandringerne i videouddrag suppleret med materialer fra landskaberne og kunstnerne, se rutekortene for de enkelte vandringer og få inspiration til selv at vandre ud i landskabet.

I løbet af udstillingen kan du opleve flere aktiviteter/performances med afsæt i Walking Landscapes.
Program og yderligere info følger her på siden og hos Dokk1.

 

Talking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 11 deltagende kommuner med støtte fra Nordea-fonden. Hovedpartnere i Aarhus er Performing Arts Platform, Aarhus Litteraturcenter/LiteratureXchange og Hovedbiblioteket i Dokk1 med støtte fra Aarhus Kommunes Kulturudviklingspulje.

Foto: Building Conversation, Allan Toft (Rasmus Malling Lykke Skov & Amanda Louise Williams) & Maja Kristine Christensen 

Building Conversation er en del af In Situ – European platform for artistic creation in public space støttet af Creative Europe