19. maj: Shekufe Tadayoni Heiberg
TID: 19. maj kl. 10.00-22.00
STARTSTED: Brostykkevej, Hvidovre
KATEGORI: Digter & performancekunstner
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkingcopenhagen
Vandringen starter i min have i Hvidovre. Herfra vil jeg begynde at gå, men ikke mod byen. Jeg vil bevæge mig mod Vestegnen og kredse om periferiens hjerte. Fra denne rute vil jeg undersøge forstaden, hvad den er, og hvad den kan, i en verden af i morgen.
Jeg er vokset op i den. Da jeg var yngre, hadede jeg forstaden og alt, hvad den stod for. Efter tilflytningen hertil som voksen, grundet et ønske om mere plads og græs under tæerne, er jeg nu begyndt at finde den rigtig interessant. Måske jeg endda er begyndt at elske den.
Forstæderne kan noget særligt i kraft af det store areal, de dækker, ikke bare i Danmark, men i store dele af verden og i kraft af de mange mennesker, der bebor dem. Jeg tror, at en af nøglerne til forandringen, klimaforandringen, ligger begravet her. Den, der bringer os tilbage til et punkt, der ikke smadrer løs, men faktisk begynder at regenerere, først jorden og siden hen Jorden.
Storbyfolket har viljen til forandring. Men forstædernes villahaver skaber de optimale rammer for at skabe den forandring, som permakulturen taler for: at etablere rum og systemer, hvor dyrkningen af egen mad og minimering af eget ressourceforbrug går hånd i hånd. Hvor vi i løbet af få år kan skabe en jord, der ikke bare brødføder hjemmets beboere, men også skaber det liv for insekter og dyr og den jordkvalitet, der er nødvendig for at kunne vende den store nedadgående kurve.
Jeg vil gå fra Hvidovre, først gennem Vestvolden, så ned til vandet og derefter vende blikket ind mod Københavns periferi igen og slutte på Sydhavnstippen. På hvert klokkeslæt vil jeg reflektere over, hvad der kunne gøres netop dér for at skabe en bedre verden.
Med mig har jeg mine tolv permakulturprincipper. Jeg vil tage dem frem efterhånden og inddrage dem i samtalen. Hvilket kort jeg får brug for på hvert nedslag vil afhænge af mit møde med stedet og min dialog med dets elementer. Med mig har jeg desuden 12 stykker papir og 12 frøhjerter. Hjerterne er formet af ler og muld med kvælstoffikserende plantefrø i. Dem vil jeg anbringe på hver post og derved efterlade mig et spor af blomster, der suger jordens og luftens CO2 til sig. Papirerne vil jeg skrive digte på. Jeg vil stille spørgsmål, lytte og forme verdens svar til et digt for hvert nedslag.
DOKUMENTATION 19. MAJ
FILM
KL. 10
KL. 11
KL. 12
KL. 13
KL. 14
KL. 15
KL. 16
KL. 17
KL. 18
KL. 19
KL. 20
KL. 21
KL. 22
OM KUNSTNEREN
Jeg er digter, performancekunstner, forlægger og oversætter fra persisk til dansk. Desuden er jeg aspirerende permakulturist og vil i løbet af walken flette de forskellige felter sammen til et langt tov.
Jeg er kandidat i Litteraturvidenskab og har derefter stiftet mit eget forlag Uro, hvor jeg udgiver grafiske værker og værker, som bibringer nye vigtige perspektiver til den litterære samtale. Jeg har udgivet mine egne to bøger på Uro og ser forlæggeriet som en forlængelse af det kunstneriske virke, en måde at eksperimentere og udvide det muliges rum på. Jeg har optrådt med digt- og sangtekster bl.a. på Roskilde Festival 2018 og med digtkoncerten Månelandinger, der havde premiere i efteråret 2019. Jeg arbejder med ordet som afsæt, men forsøger at fremkalde det ved brug af stemmen, kroppen og begivenheden.
I bogen “Frugt & grønne sager” undersøger jeg frugt og grønt i et nyt lys. Jeg møder dem på ny, som havde jeg aldrig set en agurk eller en fersken før og forsøger at sætte ord på oplevelsen. I bogen “Æg” undersøger jeg ophavet til liv, og i mine kommende projekter fortsætter jeg undersøgelserne af de første små urprikker, frø, celler og kim, som alt andet udspringer af. Hvad vil de os, og hvad vil vi dem?