Performing Landscapes Silkeborg – Amazing Landscapes

En vandreforestilling gennem Silkeborgs magiske landskaber
AFHOLDT 21., 22., 23., 24., 25. juni 2023
MØDESTED: Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad
HVAD: Vandreforestilling
SPROG: Dansk
VARIGHED: 3,5 time
BILLET: 50 kr. Tilmelding nederst på siden

 

Fem dansere, sangere og performere inviterer på iscenesat vandring langs Silkeborgsøernes magiske vandveje. De er dykket ned i søernes mange fortællinger og i vandets betydning for os mennesker, og i løbet af tre timer fletter de os ind i naturens lyde, farver og materialer.

Vandreruten forbinder den helsebringende Arnakkekilde og de gamle fiskedamme ved Hakkehuset med søen, hvor alt vokser vildt i et fortryllende virvar. Her mødes menneskekroppe og naturens kroppe i fælles aktioner, der vækker nostalgiske barndomsminder til live, fortolker århundreders slægtshistorier og vender blikket frem mod den udfordrede fremtidshorisont.

Kunstnerne guider os over broer og vandløb, til fods ad stier og markveje, følger vandets flow. De fører os længere og længere ind i det mytiske landskab med glemte fiskerhuse i forfald, fascinerende naturskabninger og hemmelige vildveje.

Efter tre timers sanselig rejse gennem landskabet slutter vi midsommerritualet med suppe og bål i fællesskab – og heksens magiske kræfter spilder vi naturligvis ikke på bålet…

Kunstnerne Tora Balslev, Nanna Bech, Magnus Errboe, Signe Errboe og Vita Malahova er groet ind i Silkeborgs landskaber, enten fra barndommen eller gennem de seneste års intense arbejde med naturen. Sammen skaber de en mangfoldig hyldest til alt det levende, vi omgiver os med.

MEDVIRKENDE KUNSTNERE Tora Balslev, Vita Malahova, Signe Errboe, Nanna Bech og Magnus Errboe
ARRANGØR & PRODUCENT Metropolis Landskab/Københavns Internationale Teater
LOKAL PARTNER KunstCentret Silkeborg Bad
LOKAL PRODUCENT HAKKEHUSET – tværæstetisk laboratorium for eksperimenterende scenekunst

 

VANDREFORESTILLINGENS ELEMENTER

Vandreruten på 6 km tilbagelægges på tre timer og forbinder den helsebringende Arnakkekilde og de gamle fiskedamme ved Hakkehuset med søen, hvor alt vokser vildt i et fortryllende virvar.

For Tora Balslev handler det om at skabe forbindelse mellem sig selv og alting i et opgør med en dualistisk tænkning. Med spørgsmålet om man kan man hele landskabet, starter vi med at drikke af Arnakkekilden og åbner op for et rum for erindringer. For steder, tider og rødder. Herefter leger vi os frem igennem skoven med en vandring, der får pulsen ned og forbinder os med egne oplevelser om samhørighed med naturen. Vores egen forståelse af det at være, forbindes med sanselighed og heling af landskabet.

Nanna Bech er dybt forankret i Silkeborgs søer og vandveje, og har valgt at give stemme og perspektiv til det landskab og kulturlandskab, der ikke selv har ord. Erindringer fra barndommen blandes med den voksnes behov for at transformere det, vi oplever i os selv og give det videre. Vi inviteres blandt andet til at indgå i en klangfuld relation med fortidens materialer, ligesom vi sender ønsker af sted via vandvejene og forbinder os med naturens væsen på en stille måde.

Vita Malahova, ser frem til at smelte sammen med landskabet ved Ørnsø, hvor hun træder ind i et gensidigt respektfuldt flow med den omgivende natur. Inspireret af egne oplevelser fra barndommen og de unikke naturoplevelser, hun har haft i Silkeborg, arbejder Vita med samhørighed og de rige ler ressourcer, som findes i Silkeborgs undergrund. Leret bruges som en transformation fra det unikke menneske til en sammensmeltning med forfædrene og det nære landskab.

Magnus Errboe dykker ned i fortidens landskab og inviterer publikum med ind i et godt gemt kulturlandskab ved Møllebækken og Pillehuset. Publikum bringes ind i et fortryllende landskab med brusende vand, særlige insekter og fortællinger om landskabets naturlige ressourcer. Der smages på naturen, og vi får indsigt i, hvordan respekt og forståelse for naturens væsen, fører til høj og anerkendt kvalitet i fordums ørredproduktion.

Signe Errboe, inviterer os til Klækkehuset, som tidligere var et sted i konstant bevægelse af mennesker, fisk og vand. I dag har samfundet trukket sig tilbage og naturen har taget over. Signe bruger dette billede til at kreere en atmosfære, der taler om tid og inviter publikum til at tage del i et ritual, som holder fremtiden åben.

 

PRAKTISK

Deltagerne mødes i Skulpturparken ved KunstCentret Silkeborg Bad. Herfra bliver I guidet hele vejen. Når forløbet slutter efter måltidet ved Hakkehuset, afgår bus retur til P-området ved KunstCentret Silkeborg Bad. Der er plads til max. 40 deltagere på hver performance. Der gøres holdt 6-7 gange på den cirka 6 km lange vandring. Børn fra 11 år er velkomne sammen med deres familie. Eventet er uegnet for kørestolsbrugere pga. forholdene på stier mv. Alt foregår udendørs, og deltagere opfordres til at gå i gummistøvler eller andet vandafvisende fodtøj og klæde sig på efter vejret den pågældende dag.

OM KUNSTNERNE

Tora Balslev er performance- og scenekunstner. Hun er kunstnerisk leder af kompagniet Daily Fiction og er optaget af relationen med det andet-end-menneskelige. Hun arbejder koreografisk og meditativt med at opløse identitet og afgrænsning for at muliggøre oplevelser af at træde i forbindelse med sine omgivelser.

Vita Malahova er skuespiller, maskemager og teaterkunstner født i Letland og er grundlægger af den fysiske teaterduo I Patom Theatre. Vita arbejder med at skabe legende og stærke forbindelser til mennesker, deres natur og livshistorie.

Signe Errboe er en dansk/boliviansk performer og danseformidler. Hun interesserer sig for danseimprovisation og kollektive kreative processer. Hun er kunstnerisk leder af ungdomsdansekompagniet Dansebryggeriet og performance-/danseunderviser.

Nanna Bech er sanger, sangskriver og performancekunstner. Hun er fast medlem af kompagniet Between Music og er undervandssanger og musiker i undervandskoncerten AquaSonic. Hun skriver og komponerer musik i ejet navn og arbejder med det visuelle udtryk gennem musikvideoer, kunstfilm og koncertperformances.

Magnus Errboeer opvokset med musikken og er uddannet fysisk skuespiller, hans rødder kommer fra gruppe og ensemble teatret. Han har etableret og grundlagt teatre, festivaler, kulturorganisationer og kulturelle byttehandler. Er kunstnerisk leder og instruktør hos Hakkehuset.

 

TILMELDING

Ved tilmelding betaler man pr. deltager 50 kr., som dækker den afsluttende forplejning. Selve oplevelsen er gratis.

Onsdag 21. juni kl. 17.00 – 20.30. Tilmelding her

Torsdag 22. juni kl. 17.00 – 20.30. Tilmelding her

Fredag 23. juni kl. 10.00 – 13.30 Tilmelding her

Lørdag 24. juni kl. 17.00 – 20.30. Tilmelding her

Søndag 25. juni kl. 10.00 – 13.30. Tilmelding her

 

Fotograf: Lars Bay