Performing Landscapes 2023

I 2023 indtager Performing Landscapes 10 landskaber rundt om i Danmark med iscenesættelser skabt på, med og til disse steder.

Performing Landscapes er tredje etape af det treårige projekt Metropolis Landskab. I 2021 gennemførtes Walking Landscapes med 140 kunstnere, som skabte 140 vandringer, der følgende blev dokumenteret i 10 udstillinger. I 2022 gennemførtes Talking Landscapes – 60 iscenesatte samtaler i, om og med landskaber, som udfordrede vores måde at tale sammen på.

Gennem disse kunstneriske aktioner er der høstet erfaringer, historier, materiale og inspiration, og nu er der hvert sted sammensat et hold kunstnere, som arbejder på at skabe den helt rette iscenesættelse til netop dette landskab. Vandring, installation, performance, dans, lydlandskab…

Følg med, når vi løbende opdaterer med mere information.

Stina Strange Metropolis

GULDBORGSUND – NÅR NATUREN PERFORMER

Kunstnerduoen Thomas Seest og Søren Lose ‘re-wilder’ den pæne park ved rådhuset i Nykøbing F sammen med kunstnerne Stina Strange Thue, Hartmut Stockter, Annika B. Lewis og Sarah Lee Armstrong. De har hver en måned i parken til at gøre dens vilde og anarkistiske potentiale levende gennem performative installationer, offentlige sammenkomster og have-handlinger, der følger havens sæsonkalender, og hvor månen og stjernerne signalerer forvandling hen over året med bål og brand.
Læs mere.
6. april til 29. september

SILKEBORG – ET REFLEKSIONSLANDSKAB

Ved Silkeborgs hellige kilder, omgivet af KunstCentrets store udstilling Amazing Nature og skulpturhavens mange værker, tager fem performancekunstnere publikum på en række sansevandringer, der følger vandets flow.
22., 23., 24. juni

Metropolis Performing LandscapesAALBORG – KRIDTETS LANDSKAB

Otte performancekunstnere graver i Aalborgs landskaber for at finde frem til kridt og kalk – den undergrund og det materiale, der har bygget og skabt byen, dens industri og dens brand. Som et forstyrret landart-værk fortæller kalkudgravninger kropsligt og poetisk om vores afhængighed af råstoffet. Gennem vandringer, ritualer, indsamling af materialer og aktioner søges en ny balance og accept.
7.-13. august

MØN – ET HAVELANDSKAB

I Danmarks mest kendte romantiske have ved Møns Klint, Liselund Have, nyfortolker en række kunstnere det romantiske i en tid, hvor det binære ikke længere er gangbart, og hvor romantikken ikke længere er noget, naturen selv bifalder. Hvad kan der graves frem af undergrund og bevidsthed, performativt og praktisk, i denne søgen efter en ny definition af romantikken?
August

Walking Landscapes Aarhus Rasmus Malling Lykke SkovAARHUS – ET FORANDRINGSLANDSKAB

Med ekspansions- og investeringstrang er Aarhus Havn et konfliktlandskab, hvor det globale og lokale kolliderer. En række aktioner afsøger og udnytter sprækkerne i dette landskab og åbner for glimt af nærhed og udsyn.
Slut august/start september

SKAGEN – FLYDENDE LANDSKABER

Pernille Garde Stage Art skaber en stedsspecifik, koreografisk vandreforestilling ved Grenen i Skagen om menneskenes, naturens og jordens uendelige transformationsprocesser. Kunstnerne tager afsæt i de elementer, der har skabt og stadig bevæger landskabet og mennesker. Forestillingen undersøger tilblivelse og opløsning af mening og form gennem Skagens geologiske forhold, lokale fortællinger og befolkningens kulturhistorie og deres indbyrdes samspil over tid.
5.-10. september

AABENRAA – HAVNENS STEMMER

5 lyd- og ordkunstnere arbejder med havnen som et mødested for fortællinger, der tager afsæt i fortidens erindringer og fremtidens fiktion. Gennem møder med havnens aktører, menneskelige og ikke-menneskelige, bliver vandet den gennemgående fortæller iscenesat i et mytologisk lydlandskab.
8., 9., 10. september

RANDERS – KRAKAMARKEN

En gruppe kunstnere vil skabe nye, stedsspecifikke værker til Krakamarken, der har en lang historie med kunst og natur. Den kunstneriske udviklingsproces vil foregå i samskabelse mellem kunstnerne og elever fra Designhøjskolen og talentskolerne på Randers Kunstmuseum og Randers Teater.
16.-17. september

BORNHOLM – KLIPPEKROPPE

12 performative iscenesættelser, hver time et nyt sted langs Bornholms cirkulære kyst, som en fælles jævndøgnsmanifestation. Hvordan er vores kroppe forbundet med øens geologiske krop? Hvilke fortællinger gemmer klipperne på? Hvordan har landskabet forandret sig gennem tiden?
23. september

ROSKILDE – ET SÅRBART LANDSKAB

Alle i Roskilde drages af Sct. Hans Have ved det tidligere psykiatriske hospital med Roskildes smukkeste udsigt. Her er det kunst og natur som heling, der forener stedets historie og fremtid. Her inviterer kunstnerne til rituelle, sanselige opdagelser af både de indre og ydre landskaber med skrøbelighed som fælles tema.
tbc

 

Performing Landscapes er en del af det treårige projekt Metropolis Landskab 2021-23 organiseret af Metropolis – Københavns Internationale Teater med støtte fra Nordea-fonden og i samarbejde med og med støtte fra de lokale partnere.

 

Fotos: Thomas G. Bagge (Stina Strange Thue) / Allan Toft (Ann Mai Røge) / Allan Toft (Rasmus Malling) / Bo Amstrup (Maja Ingerslev)