SENSING THE FUTURE OF HEDEHUSENE – Softhook Design

En digital og social undersøgelse af Hedehusene – nu og i fremtiden
STED Hedehusene Stationsbygning
DATO 15. – 30. aug. 2009

The local people of Hedehusene were invited to participate in making an emotional and environmental map of their town. Environmental sensors recorded noise- and air pollution meanwhile polling stations asked people about their feelings and experiences of the town. The data was displayed on a huge weather balloon by the train station where different colours and lighting patterns indicated the emotional and environmental state of Hedehusene.

SENSING THE FUTURE OF HEDEHUSENE er en samling af sanseredskaber, der undersøger og viser sammenhængene mellem menneskers psykiske og fysiske sansninger af den by og det miljø, vi er fælles om.

Lysende svæveballoner, digitale “byg-selv” psyko- og lydsensorer og stemmeurner er en del af den interaktive installation, der tager pulsen på Hedehusenes samlede følelsesmæssige, sociale og miljømæssige tilstand.

Normalt bliver miljømålinger udført af kommunale eller andre myndigheder, for at sikre et godt og sikkert miljø. Men ofte bliver de sociale og psykiske betydninger af miljøets kvalitet overset. Softhook Design, ledet af Christian Nold, inviterede beboerne i Hedehusene til at deltage i en alternativ følelses- og miljømæssig kortlægning af byen og starte en offentlig debat om oplevelsen af at leve i Hedehusene her og nu – og i fremtiden.

KONCEPT Softhook Design
FOTO Softhook Design

I samarbejde med Høje-Taastrup Kommune

www.softhook.com