27 May: Christian Rønn

TIME: 27 May 05.00-17.00h
START: Isfuglestien, Valby
CATEGORY: Musician / composer
Live-stream each hour on the hour on www.facebook.com/walkingcopenhagen
Christian Rønn Metropolis Walking Copenhagen

FORBINDELSE

 

Forbindelserne mellem mennesker er blevet delvist afbrudt og eksisterer nu i overvejende grad online, hvilket opretholder det allermest nødtørftige afkog af samfundets sammenhængskraft. Uden forbindelse ingen begyndelse og slutning, ingenting midtimellem, ikke engang rigtigt ingenting. Ingen tunneller og broer, ingen afstand, ingen troværdig påstand, ingen studievært eller amerikansk præsident, ingen helbredelse, intet had, ingen kærlighed.

 

Uden forbindelser visner vi hen, bliver sovende celler uden retning eller tilstand, kastes rundt i elektronsuppen på må og få, tager skade og tager slet ikke skaden alvorligt, for det er lige meget. “Uden forbindelse” råber på frit lejde til at gå over broen, men der er for meget sammenhæng, der anes en forbindelse, og selv “Uden forbindelser” må bukke under for håndhævelsen af forbuddet. 

 

Kirkegårdens træer svajer over stålbuerne og indgår i forbindelsen, hvilket tillades på mystisk vis, da der ikke er nogen til at opdage det? Det samme sker med tunnelen, og forbindelsen kan nu ikke længere opretholdes. Kommunikationen bliver så tung, at forbindelsen ender med at blive aflyst, samtidig med at sproget, som vi kender det, går i opløsning og bliver oplyst i processen.  

På en vandring over 12 timer til 12 forskellige steder i Storkøbenhavn opsamles der lyd, som optages på stedet, optages på vejen eller medbringes hjemmefra. Lyden transformeres af stedets akustik og iblandes lyd fra forbipasserende, melodeon, reallyde, fundne objekter og sampler.

 

De 12 forskellige steder knytter an til “forbindelse”. Der benyttes sampler, mikro-forstærker, zoomrecorder, melodeon og diverse objekter fundet på turen. Der benyttes indspillede lydstumper i form af vokal og lyd fra en Synthesizer stemt i en usædvanlig stemning udviklet af La Monte Young.

 

Vandringen er en proces, der tilvejebringer materialet til den færdige version af lydværket “Forbindelse”, som foreligger senest 24 timer efter afslutningen på vandringen.

DOCUMENTATION MAY 27

FILM

05.00 h

06.00 h

07.00 h

08.00 h

09.00 h

10.00 h

11.00 h

12.00 h

13.00 h

14.00 h

15.00 h

16.00 h

17.00 h

OM KUNSTNEREN

 

Christian Rønn arbejder med improvisation, elektroakustisk musik, komposition og lydkunst og optræder og udgiver musik solo og i mange konstellationer i ind- og udland. Specielle interesseområder er lydlige gråzoner, feedback, elektronik, musik-produktion, mikrotonalitet, og transcendens i almindelighed. Han står også bag det populære electronica-act Ganga og har skrevet filmmusik til klassikere som “Battleship Potemkin” og ”Metropolis”.