Lina hashim Walking Copenhagen Metropolis

21 May: Lina Hashim

TIME: 21 May 10.00-22.00h
START: Islands Brygge, Copenhagen S
CATEGORY: Visual artist
Live-stream each hour on the hour on www.facebook.com/walkingcopenhagen

 

Et billede, der morfer ind i landskabet og bliver til et kort, der ikke kan læses, er en tanke, der har ledsaget mig langsomt de seneste år. Måske fordi jeg bilder mig ind, at det registrerer selvets falmning i en kartografi, der ikke længere kan rejses, opløsningen af kropslige grænser til en flad overflade, der fremkalder eskatologiske scener af verdensafslutning.

Det er et image og en opfattelse, der kun alt for hurtigt ville blive sanktioneret som gal, men det bliver bedst beskrevet i dag ved at gå en tur i et offentligt rum. Det taler om en oplevelse, der ikke er ukendt for de fleste af os i øjeblikke af forfald og fremmedhed eller i visse drømme og giver glimt til en opløsning af vores “psykiske hud”.

I denne henseende fandt jeg forekomsterne og betydningen af at lytte – og lytte til det mest fascinerende og fortællende. At tiltræde et åndeligt rum.

Jeg kan så tydeligt huske, at den egyptiske sangerinde Umm Kulthum var min første rigtige lytteoplevelse i det, der virkelig var et åndeligt øjeblik. Pludselig, da hun sang, var hun et rent instrument for ånden, den rene ånd. Gennem hendes mund var der dette velsignede øjeblik, lyset og ilden var på hende, langt ud over hendes sangevne eller selve sangen. Jeg var fjorten. Jeg identificerede mig grundigt, rent, med hende. ”Det er her, jeg hører hjemme, jeg kommer fra det,” sagde jeg. ”Derfor føler jeg, at det er svært, fordi jeg hører til, hvad det var”.

Hvor lytter vi? Til lyset, til ilden og til en poses blafren i vinden. Eller bølgerne og deres flirten med sten, muslingeskaller, tang og andre genstande, de skyller op på stranden. Genstande, jeg bilder mig ind, ønsker at blive opdaget. I disse øjeblikke bliver de fysiske strukturer, vi konfronterer, mest synlige.

Dramaet inkluderer også at lytte til forbipasserende, dyr, landskaber, selve bygningerne, hvor disse stemmer udtrykker et historisk øjeblik i fylden og manglen på dens artikulering. Sprog- og materielle verdener skærer hinanden sammen, konvergerer og falder fra hinanden gang på gang, hvilket gør os opmærksomme på, at ikke kun de andre, men vi selv, er fremstillet af alt dette. 

DOCUMENTATION MAY 21

FILM

10.00 h

11.00 h

11.30 h

12.00 h

12.30 h

13.00 h

14.00 h

15.00 h

16.00 h

17.00 h

18.00 h

19.00 h

20.00 h

21.00 h

22.00 h

OM KUNSTNEREN

Jeg er billedkunstner og afgangsstuderende på Det Kongelige Kunstakademi i København. Jeg er født i Kuwait city af irakiske og muslimske forældre. Jeg arbejder og bor i København.

Jeg har en aktuelt udstilling på The Norton Museum, West Palm Beach, Florida og en forestilling i samarbejde med Kunsthal Charlottenborg på Teater S/H, som er udskudt til næste sæson.

Mit primære medie er fotografi kombineret med en eller flere antropologiske arbejdsmetoder. Jeg tror, at tilgangen i mit arbejde er endnu sin helt egen, fordi jeg som kunstner tager islam under behandling. Måske fordi jeg er insider og kombinerer mit arbejde med egne studier af Koranens tekster. Den undersøgende, grundige og nysgerrigt spørgende metode går igen i tre af de mest kontroversielle projekter, jeg har på mit generalieblad. Emnerne er hovedtørklæder, forbudt sex og de blodindsmurte selvmordsbombere. Og mit nye arbejde vil omhandle min egen skilsmisse, sorgen, skyggen af Islam og min egen kultur og den intelligente verden af djinner (dæmoner).[/vc_column_text]

Foto: Kasper Løftgaard