Back to the Sea – af Lisa Brüning & Alfio Bonanno
En pilgrimsrejse på cykel fra den strandede ark mod havet
AFHOLDT: fre.-lør.-søn. 5., 6., 7. aug. & 12., 13., 14. aug. kl. 17
MØDESTED: Naturcenter Amager, Granatvej 7, 2770 Kastrup
TILMELDING: 50 kr. – inkl. evt. cykelleje, se mere nedenfor
Køb billet
Midt på Kalvebod Fælled ligger en ark. Som et surrealistisk drømmesyn toner den frem midt mellem Ørestads futuristiske by og det vidtstrakte naturlandskab. Den er landet hér takket være den legendariske landart-kunstner Alfio Bonanno.
Vores pilgrimsrejse starter her i Bonannos strandede ark, hvor han tager imod os. Det er en rejse for at forbinde arken, naturen og os selv med havet. En rejse for at forbinde os med noget, der er større end os selv.
Rejsen bringer os gennem både tid og sted. På denne tidligere havbund midt i den menneskeskabte natur rejser vi tilbage i tiden for at grave landskabets historier frem. Back to the Sea er et fælles ritual, hvor vi sammen søger efter det, vi har tabt.
Vi starter tomhændede, og i fællesskab bygger og samler vi undervejs det, vi vil tage med os videre. Hvad har vi brug for for at komme ud af den situation, som vi, verden og klimaet er i nu? Vi er strandet og har brug for at finde en vej videre.
Back to the Sea er en pilgrimsrejse på cykel og til fods guidet af de fem kunstnere. Som en ægte pilgrimsrejse bringer færden os gennem forskellige stationer: Arken, Granathullet, Pinseskoven. Rejsen slutter ved Pumpestationen, der tjener som den katedral, den traditionelle pilgrimsrejsende bevæger sig gennem inden det endelige møde med Havet, med slutdestinationen, med evigheden.
PRAKTISK
Rejsen varer i alt 3 timer inkl. 13 km’s cykling mellem de enkelte scener.
Medbring helst egen cykel. Alternativt kan du låne hos Naturcenter Amager. Ønskes dette, bedes du sende en mail til info@kit.dk på forhånd.
Forestillingen foregår på engelsk.
Børn er velkomne (på cykelsædet eller egen cykel, hvis de kan cykle 13 km). Ledsagere kan hjælpe med at oversætte fra engelsk.
Der er et begrænset antal pladser i en bil per forestilling til folk, som ikke kan cykle 13 km. Send en mail til info@kit.dk, hvis det er aktuelt.
Den tyske teatermager Lisa Brüning og den sicilianske-fødte, herboende landart-kunstner Alfio Bonanno mødte hinanden i 2020 på Vestamager. Siden da har de fundet kunstnerisk fællesskab i ønsket om at fuldføre den mission, der startede i 2004 med Alfios ark på Kalvebod Fælled – en mission om at skabe forbindelse mellem mennesker og natur.
De har skabt Back to the Sea sammen med skuespiller Peter Flyvholm (DK), scenograf Elisabeth Holager Lund (NO/DK) og danser Adrian Skjoldborg (DK).
Lisa Brüning er teaterinstruktør og arbejder primært internationalt med stedspecifikke, moderne ritualer, der udforsker, hvordan mennesker relaterer sig til natur i vores tid. Hun blander deltagende kunst med installationer for at fremmane følelser af fællesskab. Hun er uddannet fra Hochschule für Schauspielkunst “Ernst Busch” i Berlin og har instrueret på bl.a. Volksbühne Berlin, Staatstheater Oldenburg, Goethe Institute Tel Aviv og Teaterøen. Alfio Bonannos værker har hun kendt siden sin barndom, hvor hun legede i hans TICKON Park på Langeland.
Alfio Bonanno er kunstner og aktivist med fokus på miljø og natur gennem storskala, stedspecifikke installationer, bl.a. på Louisiana, Arken, Miró-museet i Barcelona og Venedig-biennalen. Han er en legende inden for genren ’land art’ og har skabt mange ikoniske installationer med naturmaterialer i mere end 23 lande.
Peter Flyvholm er skuespiller og arbejder inden for et bredt felt af både eksperimenterende og klassisk scenekunst. I en konstant søgen efter nye fysiske udtryksformer har han skabt sit eget teaterkollektiv Cheer Extreme.
Elisabeth Holager Lund er scenograf, arkitekt og performer. Hendes arbejde undersøger forholdet mellem sted og historiefortælling med særlig interesse for fysiske transformationer og skrøbelige strukturer.
Adrian Skjoldborg er danser og arbejder internationalt med naturen som inspirationskilde til danseimprovisationer. Han har optrådt på og arbejdet med forskellige natursteder i ind- og udland.
Præsenteres af Metropolis i samarbejde med Naturcenter & Naturpark Amager med støtte fra Københavns Kommune, Statens Kunstfond, Tårnby Kommune og Amager Vest Lokaludvalg
Fotos & video: Frej Pries Schmedes