METROPOLIS PÅ GRØNNINGEN NV – Karoline H. Larsen, Bureau Detours, Chloé Moglia, m.fl.

Forvandling af Grønningen i Nordvest til Københavns nye åndehul
DATO Maj til august
STED Grønningen, langs Bogtrykkervej, Kbh. NV
GRATIS

Grønningen NV er en stor, åben græsplæne, der skal forvandles til Nordvests frodige åndehul. En grøn kile, der har formået at gå under radaren på de ellers opmærksomme københavnere på jagt efter hemmelige fristeder. Gemt og glemt mellem boliger og trafikerede veje. Langstrakt, åben og med udsyn til Grundtvigskirken. Et sted, der inviterer til omtanke og refleksion.

Metropolis og Områdefornyelse Nordvest vil i samarbejde med naboer og lokale kulturaktører genopdage og genoplive Grønningen. Fra forår til efterår rykker vi ind med et program af kunstneriske aktiviteter, der fylder haveanlægget med liv og mennesker. Og når kommunen til efteråret skal lægge planer for en ombygning af parken, bliver det med alle erfaringerne fra sommeren i bagagen.

Vi har inviteret en række Metropolis-kunstnere til at udfordre stedet:

COLLECTIVE STRINGS – foto: Maja Nyda Eriksen

GRØNNINGEN SOM LABYRINT – COLLECTIVE STRINGS med Karoline H. Larsen

Karoline rykker ind på Grønningen bevæbnet med kilometervis af snore og stof i alverdens farver. Snorene er til dig, så du kan være med til at forvandle Grønningen til et monumentalt kunstværk af snore kastet og trukket i et virvar af farvespor svævende i luften. Dag for dag vokser og muterer værket og forvandler parken til en kalejdoskopisk sky.

22. maj-2. juni – læs mere her

BUREAU DETOURS på Grønningen under Metropolis 2019
BUREAU DETOURS – foto: Thomas Seest

GRØNNINGEN BYGGER med Bureau Detours

Bureau Detours er et kollektiv af kunstnere, arkitekter, designere og håndværkere, som bygger videre på et område med deres store værkstøjskasse af kreative løsninger. Byrum og parker er deres legeplads, hvor de inviterer dig til at komme og bygge med. De placerer en stabel hjemmelavede stole og bænke med indbyggede chips midt på Grønningen. Derefter kan de følge møblernes bevægelsesmønstre rundt på plænen, når beboere og besøgende flytter og placerer dem. Der, hvor møblerne finder sig til rette, indretter Bureau Detours udendørs, fantasifulde miljøer.

20. juni-5. juli – læs mere her

LA SPIRE af Chloé Moglia under Metropolis 2019 på Grønningen, København NV

GRØNNINGEN SOM MANEGE – LA SPIRE af Chloé Moglia

Sidste sommer lagde Metropolis-publikummet nakken tilbage og faldt bagover ved synet af kraftfulde, graciøse Chloé Moglia svævende syv meter oppe i luften i sin solo-forestilling HORIZON. Nu kommer hun tilbage med LA SPIRE, hvor seks luftakrobater og en musiker suspenderer sig selv i tid og sted i en smuk spiralskulptur, der har himlen som uendelig baggrund. De gigantiske loops er artisternes eneste holdepunkt, når de modigt sætter sig selv på spil i en drømmende, overmenneskelig leg med tyngdekraft og udholdenhed.

30.-31. august – læs mere her


FULDT PROGRAM

Maj
– 22. maj-2. juni: GRØNNINGEN SOM LABYRINT / Collective Strings med Karoline H. Larsen
Juni/juli
– 20. juni-5. juli: GRØNNINGEN BYGGER / byrumsmøbler og indretning af plænen med Bureau Detours
August
– 8.-24. aug.: GRØNNINGEN DANSER / sommerdans med tango, salsa, afrikansk dans, m.m.
– 22. aug.: GRØNNINGEN SPILLER / Teatret Batida og Danmarks Internationale Gadeteaterfestival 
– 30.-31. aug.: GRØNNINGEN SOM MANEGE / LA SPIRE af Chloé Moglia

Alle arrangementer er gratis og både for voksne og børn.

I samarbejde med og med støtte fra Områdefornyelsen Nordvest, Bispebjerg Lokaludvalg, Københavns Kommune og Metropolis – Københavns Internationale Teater.