100% KØBENHAVN – Rådhuset

Københavns Rådhus, 2. – 31. juli 2015.
Gratis adgang.

I udstillingen 100% København sætter fotograf Maja Nydal Eriksen fokus på det enkelte menneske bag statistikken og har bedt de 100 københavnere fra forestillingen 100% København (Metropolis 2013) definere, hvad der adskiller dem fra mængden.

De hundrede borgere er udvalgt på baggrund af seks statistiske kriterier: køn, alder, etnicitet, familiesammensætning, socio-økonomisk status og geografi. Udstillingen undersøger hvordan de hver især er mere end bare 1% København.

Projektet kan nu ses i sin helhed på Københavns Rådhus indtil d. 31. juli. De mange iscenesatte fotos med Københavnere og de ofte meget personlige udtalelser rammer tydeligvis de mange besøgende til rådhuset. Reaktionerne, især fra de udenlandske turister har været meget positive, da udstillingen fungerer som et overbliksbillede og møde med københavnerne en til en – et nuanceret portræt af verdens lykkeligste storbyboere.

Udstillingen ses af mellem 2-3.000 personer dagligt og viser et andet billede af København og Københavnerne – en mangfoldig by hvor tidens tabuer flettes sammen med personlige historier og synspunkter. En oplagt udflugt med familien, venner fra Jylland eller udenlandske besøgende.

Vandre- og kulturhusudstillingen er støttet af Københavns Kommunes Kultur- og Fritidsudvalg, Valby Lokaludvalg, Østerbro Lokaludvalg, Vesterbro Lokaludvalg, Vanløse Lokaludvalg, Christianshavns Lokaludvalg og Amager Øst Lokaludvalg.