I DEMOKRATIETS NAVN – Steen & Hejlesen med Den Sorte Skole

HVAD Visuel koncert
DATO 28. aug. kl. 22
STED Foran Domhuset, Nytorv 25, Kbh K – find vej
PRIS Gratis

 

Musikalsk manifestation af grundlovens jubilæum

Grundloven fylder 100 år. Det markerer Ninna Steen og Thomas Hejlesen med en kunstnerisk, kosmopolitisk manifestation foran Københavns Domhus tilsat live-DJ’ing af Danmarks måske mest banebrydende komponistduo, Den Sorte Skole, som er blevet kult bl.a. efter deres live-hyldest til Roskilde Festival i 2010.

Steen & Hejlesen koreograferer Domhusets arkitektur. Deres sjælfyldte greb og billedskabende blik visualiserer lovtekster, politiske taler, billeder og statistikker om landets demokratiske tilstand ved brug af videomapping. Domhuset som eviggyldigt symbol på magt og uforgængelighed får dekonstrueret sin monumentale facade med dystopiske og utopiske animationer. For hvad er det, vi fejrer?

Den Sorte Skole skaber live en mørk og symfonisk lydrejse, der sampler effektfulde disharmonier med melankolske drømmerier og lægger stemningen til en tankevækkende midnatsmesse i byens hjerte.

VARIGHED 40 min.
FOTO Maja Nydal Eriksen

CREDITS
Ide & video Steen Hejlesen og Ninna Steen
Musik Den Sorte Skole ved Martin Højland og Simon Dokkedal
Performer Nana Francisca Schottländer
Scenisk assistance Kanonproduktion
Produktionsledelse Von Heiduck
Samarbejdspartner & co-producent Københavns Internationale Teater
Støtte Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Scenekunst, Statens Kunstfonds Legatudvalg for Musik, Gangstedfonden, Sonning-Fonden og Dansk Artist Forbund
Tak til
Københavns Domhus, Laboratoriescenen/Dansehallerne, Ralf Richard Strøbeck, Niels Grønbæk, C.W. Obel Ejendomme A/S

www.steen-hejlesen.dk