MADE IN COPENHAGEN – Joanne Leighton/WLDN

En stedspecifik massekoreografi for en gruppe københavnere og 5 dansere
DATO Lørdag 28. juli kl. 16.00 & 19.00
STED Blågårds Plads, Kbh. N
GRATIS

 

MADE IN COPENHAGEN er arkitektur i bevægelse skabt og udført af en gruppe københavnere og 5 dansere. Det er en massekoreografi, der tegner et portræt af en by og et bylandskab.

Koreografen Joanne Leighton har en formidabel evne til at omdanne steder, stemninger og arkitektur til koreografi, og i fællesskab med netop denne gruppe af byens beboere på netop dette sted skaber hun en nærværende, sanselig og humoristisk fortolkning af vores by.

 

Inspireret af land art-kunstnerne og deres brug af naturens organiske former og materialer tager Joanne Leighton os back-to-basics. Med tråde til folkedans, ritual, gymnastik, clubbing og hverdagsbevægelser minder hun os om det sociale udgangspunkt for dans og bevægelse. Og hun gør det, der nu er en kunstart, tilgængelig for alle ved at sætte en flok helt almindelige kroppe i aktion. Sammen.

En flok af uadskillelige individer i konstant metamorfose. De klumper sig sammen, river sig løs, forsvinder ned i jorden for senere at tårne sig op. Organiske cirkler, linjer, spiraler dukker op, flyder sammen og forsvinder igen. Massen ryster energisk og nok til at sætte sig selv og publikum i svingninger. Indtil al bevægelse stopper, og verden går i stå for en stund.

MADE IN COPENHAGEN er en ægte, ren og sårbar koreografi, der sætter byen og befolkningen i bevægelse og skaber en sjælden følelse af samhørighed og nærvær på tværs.

OM JOANNE LEIGHTON / WLDN

Joanne Leighton er en belgisk-australsk koreograf med base i Paris og en produktiv karriere som både danser og koreograf, der har givet hende arbejde verden over. Hendes koreografiske karriere er baseret på en original vision for dans med fokus på dialog og udveksling, både med publikum og med andre kunstnere. Helt centralt for hendes arbejde er betydningen af og sammenhængen mellem sted, territorium og identitet.

WLDN grundlagde hun i 2015 som et kompagni og en filosofi for sit dybdegående og undersøgende arbejde med det stedspecifikke. I hendes aktuelle værker er det særegne ved et sted definerende for forestillingen, akkurat som forestillingen omdefinerer og forandrer stedet. Hun inddrager stedets narrativer og arkitektur og arbejder for at genskabe en forbindelse til naturen og de basale værdier. Tilbage til det simple og det essentielle.

MADE IN… havde premiere i 2010 og er siden opført mere end 40 gange i byer over hele verden. Joanne Leightons signaturforestilling 9000 STEPS fra 2015 opføres også i København i juli/august. Se interview med Joanne her om 9000 STEPS i København.

Varighed: 45 min.
Anbefales fra:
alle aldre

CREDITS

Koreografi & iscenesættelse: Joanne Leighton
Medvirkende: en gruppe københavnere
Dansere: Alexandre Da Silva, Lauren Bolze, Marie Fonte, Marie-Pierre Jaux, Marion Carriau
Musik & lyd: Peter Crosbie
Kostumer & scenografi: Joanne Leighton
Regissør: François Blet
Administration, produktion & turné: Anne Massot
Administrations- & produktionsassistent: Clémence Durand
Produktion: WLDN
Co-produceret af Pôle Sud & the CCNFCB
Foto: Torben Huss