Begüm Erciyas 3

FOREST SILENT GATHERING af Begüm Erciyas

DATO: 6., 7., 8. & 10., 11. august kl.  19:00
MØDESTED: Naturcenter Amager, Granatvej 5, 2770 Kastrup – NB! Medbring cykel  SE KORT
HVAD: Forestilling på engelsk
GRATIS – reserver pga. begrænset kapacitet
Fuldt booket - tilmeld venteliste

 

Et tavst møde i skovens skumring

Solnedgangen nærmer sig. I en lysning midt i skoven mødes du med 14 andre mennesker. I får hver et sæt høretelefoner. Hver gang du hører signalet, træder du et par skridt bagud. Langsomt, langsomt fjerner du dig fra de andre i gruppen. De forsvinder mellem træerne.

 

Forest Silent Gathering er – som navnet indikerer – en forsamling i stilhed. Det, der sker, foregår hovedsageligt inde i dig selv.

 

Hvad sker der, når du bevæger dig længere og længere væk fra gruppens trygge favn, mens mørket sænker sig? Hvor stor skal afstanden være, før fællesskabets sociale bånd brister? Hvad har du så at orientere dig mod? Hvad forestiller du dig, der sker omkring dig? Og med de andre i gruppen? Er der andre former for liv, der gør sig bemærket?

 

Begüm Erciyas har altid udforsket isolation og fællesskab gennem sine værker, hvilket blev særligt intenst under corona-epidemien. Mens vi tilbragte det meste af tiden alene eller i vores små bobler, fik fællesskab en ny betydning. Og mange af os søgte mening og forbindelse nye steder, bl.a. i naturen.

 

Det er også her i naturen, at vi søger svar på, hvordan vi mennesker kan ændre kurs. Hvad skal vores rolle være her på kloden, hvis vi skal blive ved med at eksistere? Forestillingen havde premiere i 2022 og er et meditativt og tænksomt dyk ind i nogle af tidens helt store spørgsmål – med dig i centrum

 

Varighed: 2 timer
Praktisk info: Fra mødestedet skal man cykle ca. 10 minutter til forestillingsstedet. Medbring gerne egen cykel hvis muligt. Det er muligt at leje en cykel på Naturcenter Amager. Hvis du ønsker dette så skriv en mail til info@kit.dk, helst en uge før.

Interview med Begüm Erciyas i København:

OM KUNSTNEREN

Begüm Erciyas (TR) studerede oprindeligt molekylær biologi og genetik i Tyrkiet, før hun fandt vej ind i dansens verden. Hun begyndte at studere koreografi og har siden 2015 udviklet transdisciplinære formater, der sætter publikum i centrum – alene eller sammen. Hun er blevet en efterspurgt kunstner i Europa for sin særlige evne til at ramme tidsånden og få os til at mærke og reflektere over det, der fylder nu og her.

 

Hun er bosat i Belgien, og hendes værker er præsenteret på mange af de store, europæiske scener og festivaler som Kunstenfestivaldesarts (BE), Wiener Festwochen (AT), Theatre Nanterre-Amandiers (FR), Münchner Kammerspiele (DE), Radialsystem (DE), Kaaitheater (BE) og Theatre Vidy (CH). Hun er huskunstner hos DeSingel Antwerp.

 

www.begumerciyas.com

 

Begüm Erciyas 5
KREDITERING

Direction: Begüm Erciyas
Realised with: Matthias Meppelink, Jean-Baptiste Veyret Logerias, Maru Mushtrieva
Sound Design: Eric Desjeux
Dramaturgy: David Weber-Krebs & Jonas Rutgeerts
Prop design: Günbike Erdemir
Production: Outline
Distribution: Something Great, www.somethinggreat.de
Co-production: deSingel, STUK, Arcadia 2022, PACT Zollverein, Platform 0090, Kunstenwerkplaats
With the support of: Vlaamse Overheid
Thanks to: Homo Novus Festival, Musica Impulscentrum voor Muziek

 

Fotos: Begum Erciyas