Cullberg Kbh

WHILE IN BATTLE I’M FREE, NEVER FREE TO REST af Cullberg & Hooman Sharifi

DATO 25., 26., 27., 28., 29. juni kl. 19.30
STED Blågårds Plads, København N
HVAD Dans
GRATIS – reserver siddeplads (begrænset antal) OBS. Hvis siddepladserne er udsolgte, så kan forestillingen stadig opleves.
Reserver gratis plads
20 dansende kroppe besætter en plads i byen

While in battle I’m free, never free to rest er en sjældent livsbekræftende strøm af kollektivets kraft. Det er uforudsigeligt og magisk, når 10 street-dansere møder 10 dansere fra det anerkendte svenske kompagni Cullberg på en af byens mest mangfoldige pladser.

Den iransk-fødte koreograf Hooman Sharifi har skabt et ganske særligt møde mellem dansere – mellem mennesker – med vidt forskellig baggrund. De taler hver deres (krops)sprog, har hver deres etnicitet, nationalitet, kultur, men deler den Jord, vi har til fælles.

Forestillingens titel er et citat af medborgerrettighedsaktivisten James Baldwin. While in battle I’m free, never free to rest. Er livet en kamp på liv og død? Eller en kraftfuld dansefest, hvis bare vi sætter kroppene fri?

For den kompromisløse koreograf Sharifi er kunst altid politisk. I en konfliktfyldt tid, hvor grupperinger brydes, slås og går i krig, sætter han ind med et mesterværk om kollektivets sammenhængs- og forandringskraft. Om, hvordan der ud af vores forskelle opstår nye muligheder, hvis vi giver plads. Om, hvordan vi alle kæmper for at være frie i verden. I fællesskab, men med hver vores stemme.

Danserne hvirvler rundt mellem hinanden i intense, sveddryppende koreografier, mens vi som publikum bliver trukket ind i deres univers. Vi omringer danserne, mens det dragende soundtrack omslutter os. Neda Sanai har skabt sin egen, særlige musik ved at sample et unikt lydtæppe af iransk folkemusik.

20 kroppe i konstant bevægelse skaber et nomadisk og menneskeligt ritual, der insisterer på, at vi er en del af den samme uendelige krop, og at vi sætter dens puls fri.

Varighed: 1t 30min.
Alder: For alle


Interview med koreograf Hooman Sharifi

OM KUNSTNERNE

Koreograf Hooman Sharifi (NO) er født i Teheran i 1973 og kom alene til Norge som 15-årig. Han begyndte sin dansekarriere som teenager med hiphop og fortsatte senere med klassisk og moderne ballet og har en uddannelse i koreografi fra Oslo National Academy of the Arts. Han er særligt interesseret i brydningspunktet mellem dans, teater og billedkunst. I 2000 grundlagde han sit eget kompagni, Impure Company, som fokuserer på samfundsengagement, og som siden da har skabt over 30 koreografiske værker. Sharifis bevægelsessprog er fysisk udmattende, intenst og kraftfuldt og udforsker strukturer bag hierarkier, magt, politiske systemer og vold. 2014-18 var han kunstnerisk leder af Norges nationalkompagni for samtidsdans, Carte Blanche. Sharifi samarbejder med mange store institutioner, og hans værker har fået stor succes internationalt.

Cullberg er et internationalt anerkendt dansekompagni grundlagt i 1967 med base i Stockholm – en historisk institution i svensk og international scenekunst, som til stadighed formår at tale til sin samtid på tværs af skel. Deres repertoire kommenterer og reflekterer vores samfund, og de arbejder kontinuerligt for, at så mange som muligt i Sverige og internationalt skal have glæde af samtidsdans.
www.culberg.com

ANMELDELSER

”Verdensklasse, når Cullberg opskalerer… Cullberg har skabt et værk at møde mange med; det er stort, stærkt, smukt og nuancerer alle udsagn om at høre hjemme og høre til. Urdans, verdensdans, verdensklasse.” – Ekspressen

”…en følelse af stilfærdig eufori opstår. Et lille skridt for vores publikumssamhørighed, et stort skridt for Hoomanismen” – Aftonbladet

”Cullberg skaber en pauseboble for det menneskelige møde uden fremmedgørelse og polarisering” – Dagens Nyheter

 

PRAKTISK INFO

Du kan reservere gratis billet (link øverst på siden – begrænset antal). Den giver dig adgang til en plads på bænk eller siddepude på jorden. Først til mølle. Du bedes indtage din plads 15 min. før forestillingsstart, da den ellers kan blive givet til anden side.

Har du ikke reserveret plads, møder du bare op. Der er masser af ståpladser rundt om forestillingspladsen.

KREDITERING

Choreography: Hooman Sharifi
Text: BAM – Burcu Sahin, Athena Farrokhzad, Merima Dizdarević
Music and Sound Design: Neda Sanai
Light: David Prokopic and Hooman Sharifi
Costume: Marita Tjärnström and Hooman Sharifi
Rehearsal Director: Agnieszka Dlugoszewska
Project Advisor: Niki Tsappos
Production: Cullberg
Dancers: Afra Hosseini Kaladjahi, Ama Kyei, Anastasija Olescuka, Andreas Sanchez, Anna Fitoussi, Anton Borgström, Camille Prieux, Chiara Gilioli, Eleanor Campbell, Gloria Kapako, Ida Holmlund, Johanna Willig-Rosenstein, Lilian Steiner, Mohamed Y. Shika, Noam Segal, Omar Velasquez Rojas, Rebecca Livaniou, Robin Johansson, Shai Faran, Vincent Van der Plas.
Cullberg is part of Riksteatern, the Swedish National Touring Theatre

Foto: Senay Berhe (1) / Thomas G. Bagge (2,3,4,5)