Open Lines Basinga Metropolis København 2023

Open Lines – Basinga

AFHOLDT Søndag 6. august kl. 16.00
STED Refshaleøen, foran Ulven – nær Refshalevej 177, Kbh. K // se lokation her
HVAD Linedans
GRATIS
NB! Kom uanset vejret. Kompagniet har endnu aldrig aflyst og kan klare det meste vejr.

 

Linedans i 15 meters højde

Linen er 15 meter oppe i luften og 300 meter lang. Her vil Tatiana-Mosio Bongonga danse. Uden sikkerhedsline og uden sikkerhedsnet, men med hjælp fra 60 frivillige ’cavalettier’, som står på jorden og holder linen fast. Nok er linedanseren alene i luften, men at holde hende dér er en holdindsats.

Det virker overmenneskeligt og frygtløst, men for kompagniet Basinga er linedansens kunst præcis det modsatte. Det handler om at se sin frygt og sine svagheder i øjnene og arbejde sammen med dem. Balance er summen af en evighed af ubalancer, som det gælder om at give plads til. Og vi kan kun opnå det storslåede, hvis vi giver plads til vores svagheder.

Open Lines Basinga Metropolis København 2023På jorden står alle de, som holder linedanseren oppe. Cavalettierne, der holder linen stram. Musikerne, hvis live-musik driver hende fremad. Holdet af teknikere, som har sat linen op og holder øje med hvert af hendes skridt. Og os andre, som holder hende fast i luften med vores blik.

Hun vandrer fra ulvens gab og mod havet – den rute, som hundredvis af skibe har taget før hende fra værft til vand. Midt mellem Refshaleøens bombastiske værftsbygninger med den ikoniske ulv på væggen er hun lillebitte. Men Tatiana-Mosio Bongonga er ikke til at overse. Kraftfuld, intens og med en karisma, der slår gnister mellem line og jord.

Open Lines Basinga Metropolis København 2023VIL DU VÆRE MED TIL AT HOLDE LINEN?

Cavaletti er de reb, der går fra linen og ned til jorden, hvor de holdes på plads af jer – 60 mennesker, som har lyst til at hjælpe. Uden ’cavalettister’ vil linen svinge fra side til side og gøre det umuligt for linedanseren at holde balancen.

Vil du hjælpe? Som cavalettist holder din kropsvægt en af hjælpelinerne. Du mærker hvert af linedanserens skridt og linens bevægelser, og du lærer at reagere, så du hjælper hende med at holde balancen. Basingas tekniske hold er der til at assistere dig. Eneste krav er, at du vejer min. 40 kg, og at du kan være med:

5. aug. kl. 15.00-17.00 – prøve
6. aug. kl. 15.00-17.00 – prøve + forestilling

Er du interesseret, så send en mail til kv@kit.dk

Du får et gavekort på 400 kr. som tak for hjælpen.

Open Lines Basinga Metropolis København 2023

OM KUNSTNERNE

Tatiana-Mosio Bongonga er linedanser og den ene kunstneriske leder af Basinga. Hun har gået og danset på line, siden hun var 8 år gammel. Efter en pause fra linen, mens hun færdiggjorde sin uddannelse i psykologi, vendte hun tilbage til cirkus og den anerkendte skole CNAC i Frankrig, hvorfra hun dimitterede i 2007.

Hun har arbejdet med adskillige kompagnier og på et utal af festivaler og større events så som åbningen af Panafrica Festival i 2009, linedans over Montmartre i Paris, og i 2012 vandt hun den eftertragtede guldmedalje ved Festival Mondial du Cirque de Demain. Linedans er hendes passion og levende livsfilosofi, og hun deler gerne sine erfaringer gennem workshops. Hun har skabt kompagniet Basinga sammen med…

Jan Naets, som er teknisk leder og den anden kunstneriske leder. Han er oprindeligt uddannet specialpædagog, men blev i sin fritid grebet af cirkus som frivillig ved en stor festival i Antwerpen. Kompagniet Les Arts Sauts tog ham med sig hjem som manager. Siden da er han gået den tekniske cirkusvej med et hav af kurser og diplomer og er i dag også produktionsleder for Cirk VOST. Han er altid på jagt efter den næste udfordring. Jo større, jo bedre.

Open Lines Basinga Metropolis København 2023

CREDITS

Linedanser: Tatiana-Mosio Bongonga
Musikere: Djeylaroz, Adrien Amey / Camille Secheppet, Makeda Monnet / Lovisa Elwerdotter / Pascale Valenta
Koreografi: Anna Rodriguez
Kostumedesign: Solène Capmas
Teknisk team: Jan Naets, Gael Honegger, Simon Pourqué, Maël Bongini, Maxime Leneyle / FX Delaby;
Produktion: Camille Foucher, Anaïs Longiéras

I samarbejde med Urban Ranger Camp

Fotos: Marine Gastineau

Varighed: 30 min.

Open Lines Basinga Metropolis København 2023