Performing Landscapes Skagen – Flydende landskaber

Intet forbliver det samme, alt er i bevægelse, flytter sig, bliver til noget andet over tid
DATO: 5., 6., 7., 8., og 9. september 2023, alle dage kl. 19.00
STED: Ved Det Grå Fyr i Skagen
HVAD: Vandreforestilling (varighed 90 minutter)
SPROG: Dansk
BILLET: Bestilles hos Kulturhus Kappelborg (tryk her) eller ved personlig henvendelse hos Toppen Af Danmark, Sct. Laurentiivej 6B, 9990 Skagen eller på billettelefonen 7020 2096

 

Intet forbliver det samme, alt er i bevægelse, flytter sig, bliver til noget andet over tid.

FLYDENDE LANDSKABER er et koreografisk, steds-specifikt værk, der undersøger de elementer, der har formet og stadig bevæger landskabet og mennesker i Skagen; vejr og vind, forvitring, sandflugt, havets bølger, undergrundens bevægelser, kulturelle strømninger og historiske vinde. I et sanseligt, legende og humoristisk univers flyder tre kroppe ind og ud af karakterer og udforsker vores forhold til naturen og hinanden med hedelandskabets klitter, bunkere, radarstation og den vidtstrakte himmel som baggrund.

FLYDENDE LANDSKABER er fuglenes, materialernes, affaldets og menneskenes rejse i landskabet og sporene, der efterlades over tid. Hvilke spor ønsker du at efterlade, når du engang forsvinder?

MEDVIRKENDE

Idé, koncept, koreografi, tekst og iscenesættelse: Pernille Garde

Danser, performer og medudvikler: Lisbeth Sonne Andersen

Dansere og performere: Mikkel Alexander Tøttrup og Daniel Norback

Musik og lydkomposition: Mons Niklas Schak

Kostumer og rekvisitter: Åsa Gjerstad

Dramaturgisk og koreografisk konsulent samt medudvikler: Kasper Daugaard Poulsen

Forestillingen skabes i tæt samarbejde med de medvirkende kunstnere

PRAKTISK INFORMATION

Forestillingen egner sig desværre ikke til gangbesværede.
Forestillingen gennemføres ved let regnvejr. Medbring venligst paraply.
Påklædning efter vejrforhold. Godt fodtøj anbefales.
Forestillingen er for voksne og unge over 12 år.
Vandringen er 2,5 km.

OM KUNSTNERNE

Pernille Garde Stage Art, med kunstnerisk leder og koreograf Pernille Garde, arbejder i grænselandet mellem dans, teater og performance og blander et stærkt fysisk, og detaljeret sprog med fortællende og poetiske universer. Pernille Garde skaber koreografiske værker om den menneskelige eksistens, og undersøger bl.a. emner som tab, kunstneriske skabelsesprocesser, overgreb og krig. Tidligere forestillinger: ”I Annas Atelier” (2021) – Om Anna Anchers Kunst. Stedsspecifik forestilling i Co-produktion med Kulturhus Kappelborg og Skagen Kunstmuseer, ”Leas Rum” (2019) – Om overgreb mod et barn på Bådteatret, Reumert-nomineret i kategorien årets danseforestilling i 2020, ”Sorella – Et Portræt” (2017) om solodanserinden Sorella Englund i co-produktion med Det Kongelige Teater, og ”Stilhedens symfoni – En soldat vender hjem” (2010), Dansehallerne. Læs mere på www.pernillegardestageart.dk.

Lisbeth Sonne Andersen er skuespiller, danser og performancekunstner. Hun arbejder som både skabende og udøvende kunstner, ofte mellem genrer og i samarbejde med kunstnere fra andre discipliner, i en kontinuerlig afsøgning af grænserne for, hvad teater er, og også kunne være, som begreb, rum, kunstform og oplevelse. Arbejdet har inkluderet både forestillinger for scenen, stedsspecifikke værker, performative koncerter, video- og installationskunst samt film.

Daniel Norback er performer og kunstnerisk leder i NORPOL, der laver performanceforestillinger, der mikser teater, journalistik og installation. Norback står for koncept og tekst, instruerer og står selv på scenen i NORPOL’s produktioner.

Mikkel Alexander Tøttrup er koreograf og danser. Han er uddannet fra Iwanson International School of Contemporary Dance i München og har blandt andet været kompagnidanser hos Cia. Nadine Gerspacher i Barcelona, Holstebro Dansekompagni og koreograferer desuden selv. Har senest medvirket som danser i forestillingen ”Evita” på Aarhus Teater, som koreografisk assistent på forestillingen ”Natten” ved Aarhus Teater og skal medvirke som koreograf ved ”CPH-MADE” på Det Kongelige Teater. Mikkel blander elementer fra sin baggrund i skuespil og musik i balancespillet mellem intuitive og abstrakte bevægelser.

Fotograf: Vibe Maria Dahl Andersen

Flydende landskaber bliver til i samarbejde med

 

 

 

Flydende landskaber bliver til med støtte fra