Irene Aggedam Walking Landscapes

Mod nyt hjem

Vi kender alle følelsen af at bevæge sig i landskaber, man ikke har været i før. Måske er man lige flyttet dertil, måske er man blot på besøg f.eks. hos venner eller på ferie. I mødet med nye landskaber ser og oplever vi mere intenst end i vante omgivelser. Vores sanser åbner sig. Vi er mere på vagt. Mere opmærksomme. Mere nysgerrige. Vi bruger mere energi på at skabe en relation til landskabet.

”Mod nyt hjem” vil gerne give dig den oplevelse.

Hvor
Find en rute, du aldrig har gået før.

Hvad skal du gøre

1. Start din rute, og stop, når det føles rigtigt. Luk øjnene. Er det rart for dig her? Hvorfor? Hvorfor ikke?

2. Gå videre, og find et nyt stop, hvor du kan lide at være. Kig dig omkring. Hvad ser og mærker du?

3. Gå ikke videre, men bliv samme sted længere, end du umiddelbart havde lyst til. Mærkes landskabet anderledes nu? Opdager du nye stemninger i landskabet?

4. Næste stop må gerne være lidt væk fra stien/vejen. Gå på opdagelse i omgivelserne, og giv dig selv lov til at bruge alle dine sanser (se, lugte, høre, smage, føle). Bevæg dig meget gerne rundt. Kan du mærke tilhørsforholdet mellem dig og landskabet forandre sig?

5. Slut af med at finde et uforstyrret sted. Sæt eller læg dig ned, og gør dernæst intet. Bare vær tilstede. Træk vejret. Lad tankerne fare, når de kommer.

Koncept: performancekunstner Irene Aggedam
www.metropolis.dk/irene-aggedam-aabenraa

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – hovedpartner i Aabenraa er Aabenraa Kommune i samarbejde med Billedkunstrådet, Danmarks Naturfredningsforening Aabenraa og Biblioteker og Borgerhuse i Aabenraa.