Elke Mark Walking Landscapes

Permeabel og modstandsdygtig grænseoplevelse

Hvad former vores oplevelse af at gå i en grænseregion? Små eksperimenter inviterer os til kunstnerisk at udforske det at vandre og stoppe på forskellige punkter på begge sider af grænsen.

Hvor
Stier i grænseregioner.

Hvad skal du gøre

Følg en sti langs den tysk-danske grænse, åbn en dør i hegnet, og gå over på den anden side. Find et sted at ligge i græsset, og tag dig tid til at mærke en forbindelse med jorden. Kryds grænsen, og læg dig i græsset på den anden side. Vær opmærksom på spørgsmål, følelser og tanker, der opstår. Tag skoene af, og oplev grænsen ved at gå i Kruså-floden (nær Niehuus-Rœnsdam). Mød forbipasserende, og tal med dem.

 

Koncept: kunstner/researcher Elke Mark
www.metropolis.dk/elke-mark-aabenraa

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – hovedpartner i Aabenraa er Aabenraa Kommune i samarbejde med Billedkunstrådet, Danmarks Naturfredningsforening Aabenraa og Biblioteker og Borgerhuse i Aabenraa.