Forgreninger – fra materiale til mønster

Lav dit eget mønster af plante- og bymaterialer.

På denne vandring skal du øve dig i at stille skarpt på natur og by, og øve dig i at se potentialer i anderledes materialer.

Naturen har en helt unik evne til at recirkulere og udnytte egne ressourcer. Bliv en del af dette økosystem ved at udvikle din sans for at genbruge og se ting med nye øjne.

Hvor
Kan foregå i al slags natur og/eller by.

Hvad skal du gøre
Under vandringen indsamler du materialer, f.eks. nedfaldne kviste, grene, siv, blade, sten, hjulkapsler, møtrikker, etc. Kun fantasien sætter grænser.

På vandringen, eller derhjemme, lægger du materialerne frem, SER på dem og begynder at skabe et mønster. Du kan f.eks. lave et stativ af grene, som du vikler siv omkring, eller binde plantedele om et cykelhjul eller lignende. Du kan også lægge tingene i et mønster på jorden.

Hvad ligner dit mønster?
Har du samlet noget op, du aldrig ville have opdaget?
Har du brugt dine øjne på nye måder?

Koncept: kunstner Mette Rishøj
www.metropolis.dk/mette-rishoej-randers

 

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Randers Kommune, Randers Bibliotek samt Randers Eventsekretariat.

 

Foto: Bo Amstrup