SELF AARIVAL

VANDRING

Find et start- og slutsted. Du vil vandre mellem disse to steder.

Tænk overordnet over ruten, men undgå at overplanlægge den.

Engager dig i en tilstand af at vandre-tænke-skabe, hvor den fysiske aktivitet påvirker hjernen og omvendt. Hold fast i denne tilstand hele vejen.

Lad stimuli fra dine omgivelser påvirke din tilstand. Vær opmærksom, og forøg gradvis din perception. Tillad dig selv at være skrøbelig.

Tillad kroppens viden fra tidligere oplevelser at manifestere sig i måden, hvorpå du bevæger dig. Du har allerede al den information, du har brug for. Du kender svarene på de spørgsmål, der dukker op, mens du vandrer. Prøv at huske.

Lad nogen vide, at du tager alene på vandring, så en anden ved, at du har påtaget dig denne udfordring, uanset om den er stor eller lille. Bed dem møde dig på et bestemt tidspunkt, gerne når du når slutpunktet.

Reflekter med dem.

TÆNKNING – 5 emner

Hvem er du?

Reflekter over, hvem du er denne dag? Hvem begiver sig ud på denne vandring? Hvor godt kender du start- og slutpunktet? Hvad er din mentale tilstand, før du starter?

At bevæge sig i (hele) cirkler

Observer alle gentagelser. Hvilke mønstre ser du hos dig selv? Find dine egne mønster-cirkler. Følg dem. Gå, løb, stå, bliv, lig ned.

Tilbage i hullerne

Prøv mentalt at forbinde specifikke steder på din rute til dit eget private sted. Hvis det sted var privat, hvordan ville du så bevæge dig? Prøv at finde en forbindelse mellem de to modsætninger: Offentlig og privat. Udsat og beskyttet.

Tag chancen

Find en handling, der signalerer det at bryde en grænse, en frigørelse eller en udfordring, du giver dig selv. Udfør den. Hvordan kan du sætte grænser?

Et vindue mod verden

Tænk på landskab som en konstrueret fantasi. Rammesætningen definerer det landskab, du observerer. Hvad afslører dit valg af rammesætning om dig?

SKABELSE – dokumentation

Du inviteres til at dokumentere din oplevelses-vandring – i tekst, video, lydoptagelse, brev, noter eller andet, du finder interessant.

Del gerne dette materiale samt 100 ord om din oplevelse med kunstner Aris Papadopoulos, der har udviklet denne guide som en del af sin research i det offentlige rum, og som samler svar fra vandrere i både Danmark og Grækenland – send til aricos.pap@gmail.com

Koncept: performancekunstner Aris Papadopoulos

www.metropolis.dk/aris-papadopoulos-aarhus


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.
Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Performing Arts Platform, Aarhus Litteraturcenter/LiteratureXchange og Dokk1 med støtte fra Aarhus Kommune.

Foto: Aris Papadopoulos