Talking Landscapes København Refshaleøen

Talking Landscapes København

DATO: AFHOLDT 20., 21., 22. maj 2022
MØDESTED: Refshaleøen, Kbh. K – 100 meter bag La Banchina / se kort
BILLET: 50 kr.

 

 

TALKING LANDSCAPES er et omrejsende folkemøde, der undersøger vores forhold til hinanden, til omverdenen og til naturen gennem iscenesatte samtaler i det danske landskab.

På en række unikke lokationer, der favner et broget landskab præget af skønhed, historie og kultur, inviterer vi jer til samtaler om samtiden for at forestille os – og måske skabe – en fremtid med et anderledes forhold mellem mennesker og natur.

SAMTALER I ET FORANDRINGSLANDSKAB
Når Talking Landscapes kommer til København i maj, vil samtalerne foregå med Refshaleøen som ramme – et sted, der har haft mange funktioner gennem årene: som militær udkigspost og senere indtaget af rederiet B&W’s gigantiske produktionshaller og skibsbyggeri og en arbejdsplads for 10.000 mennesker i 150 år.

I dag er det et postindustrielt legeland for den kreative klasse med street food, sportshaller, kultur- og kunstoplevelser og planteliv, der igen bryder frem gennem asfalten. Og inden længe bliver Refshaleøen nabo til den nye ø Lynetteholmen – med mulig forvandling til en velhavende ghetto eller udviklet til en ny form for lokalsamfund. Den perfekte rammesætning for alternativ tænkning og anderledes samtaler.

Talking Landscapes inviterer til samtale omringet af vand, lystbåde og containere. Udsigten er et panorama over København; Mærsk, Amalienborg, Marmorkirken og Trekroner, der snart omringes af jordbunker. Er denne udsigt et kig ind i Refshaleøens fremtid? Eller kan øens natur (gen)skabe sit eget liv? Hvordan former det vores samtaler, at de finder sted netop her med udsigt til både by, hav og natur – i et vakuum mellem fortid og fremtid?

 

Talking Landscapes København Metropolis 2022DE TRE SAMTALEFORMER
Tingenes Råd undersøger, hvad der sker, hvis vi lader dyr, natur og fænomener tale for sig selv i stedet for altid at sætte mennesket i centrum. Time Loop anskuer aktuelle emner fra både fortidens og fremtidens perspektiv. Hvad ville vores forfædre og efterkommere mon råde os til? I Den Umulige Samtale sætter vi farten ned og forbinder personlige oplevelser og følelser, som kan blive til fælles fortællinger. Her husker vi tilbage og tænker fremad sammen.

Læs mere om samtaleformerne her.

De tre samtaler er en del af Building Conversation, en international platform for dialogisk kunst, der koncentrerer sig om mødet mellem kunst, samtale og samfund. Building Conversation er udviklet af de hollandske kunstnere Lotte van den Berg og Daan’t Sas & belgiske Peter Aers.


PROGRAM

Fredag 20. maj kl. 17.00-20.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop
Tingenes Råd
Den Umulige Samtale

Lørdag 21. maj kl. 15.00-18.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop
Tingenes Råd
Den Umulige Samtale

Søndag 22. maj kl. 15.00-18.30 – vælg én af nedenstående samtaler:
Time Loop
Tingenes Råd
Den Umulige Samtale

Talking Landscapes København Metropolis 2022
DET PRAKTISKE

Formatet:
Til hver samtale er der plads til 20 deltagere.
Selve samtalen varer ca. 2 timer, men med introduktion, vandring til samtalestedet og afslutningsritual skal du afsætte 3,5 time i alt. Det er vigtigt, at du er med hele tiden.
Som en del af afslutningen serveres et let måltid. Billetgebyr på 50 kr. er til dækning af forplejning.
Der kræves ingen forudsætninger for at deltage. Dog kræver formatet aktiv deltagelse fra din side, så du skal have lyst til og være åben for at indgå i samtalen.
Minimumsalder er 16 år.
Alle samtaler er på dansk.

Omstændigheder:
Arrangementer afholdes udendørs eller overdækket og gennemføres i tilfælde af regn.
Påklædning efter vejret.
Ekstra samtaler kan arrangeres for grupper (foreninger, interesseorganisationer, uddannelsesinstitutioner, m.m. – kontakt info@kit.dk)

Guider:
I København vil disse danske kunstnere guide samtalerne: antropolog/performancekunstner Maja Ejrnæs, fotograf/kurator Maja Kristine Christensen, digter Shekufe Tadayoni Heiberg, aktionsfilosof Oleg Koefoed, performancekunstner Annika B. Lewis, performancekunstner Vera Maeder, biavler/antropolog Oliver Maxwell og performer Ana Luiza Ulsig.

 

Talking Landscapes København organiseres af Metropolis Københavns Internationale Teater med støtte fra Nordea-fonden, Statens Kunstfond og Københavns Kommune.

Building Conversation er en del af In Situ – European platform for artistic creation in public space støttet af Creative Europe