Nanna Bech Walking Landscapes

VANDRING I MØRKE

Hvad sker der, hvis du lukker ned for dit synsfelt, hvis du ikke længere kan opleve og samle information gennem øjnene? Vil dine omgivelser forandre sig? Vil du bevæge dig ind i et nyt og anderledes landskab? Vil du høre lyde, du ikke før lagde mærke til, og vil du få information, som du ikke tidligere har været modtagelig for?

 

Hvor
Vandringen kan foregå hvor som helst. Det er op til den person, som fører dig. Det kan være på stranden, i skoven, et villakvarter, på kirkegården, strøget eller i metroen.

 

Hvad skal du gøre
Du skal lukke ned for dit synsfelt. Det kan du gøre ved at lukke øjnene, eller du kan tage bind for øjnene. Lav en aftale med en person, som vil tage dig med på tur og føre dig. Aftal et mødested, og vær åben over for, hvor din guide vil føre dig hen.

 

Til guiden
Vælg et sted, der betyder noget særligt for dig.
Gør oplevelsen tryg for den, du fører.
Vær opmærksom på, at tempo og terræn skal være trygt for den, du fører. Vær nysgerrig, undersøgende og åben for indfald.

 

Til dig, som skal føres
En god måde at lade sig føre på kan være ved at lægge en hånd på skulderen af din guide. Læg mærke til lydene omkring dig, underlaget, lugtene, og hvad du ser bag de lukkede øjne. Vær nysgerrig og åben.

Det er også muligt at lave vandringen helt alene. Vælg et sted, hvor du føler dig tryg. Et sted, du kender så godt, at du kan finde rundt med lukkede øjne. Det kan være i dit hjem, din have, baggården eller måske din barndoms gade.

 

Koncept: sanger/performancekunstner Nanna Bech
www.metropolis.dk/nanna-bech-silkeborg

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – KunstCentret Silkeborg Bad.

 

Foto: Nanna Bech