THE REALITY GAME – Erik Pold

Kultorvet // 05.-12.08.2009 kl. 17 (minus 9. aug.) // varighed: 50 min

Performancekunstneren Erik Pold har allieret sig med tre performere, som udfører et æstetisk spil med Kultorvet og tilfældigt forbipasserende

Du ser ud på en plads gennem et stort butiksvindue. Du kigger på folk, der myldrer, slentrer og cykler hen over pladsen. Folk, som gør helt almindelige ting: De er ude at shoppe eller skal møde en god ven på café. Måske har de travlt med at nå toget på vej hjem fra arbejde. En hverdagsagtig situation på et helt almindeligt sted, som vi ofte ikke giver os tid til at observere.

Og tænk, hvis du pludselig kunne høre folks tanker. Hvis du kunne tune ind på en frekvens, der gjorde dig i stand til at nå ind under overfladen på denne helt almindelige virkelige hverdagssituation. Hvad sker der i folks hoveder? Er det det, du forestiller dig? Med ét er den helt normale situation forvandlet til en forestilling, et talkshow og et æstetisk spil. En leg med virkelighed og fiktion. En leg, hvor også den tyske dramatiker og filosof Friedrich Schillers tanker om mennesket og den ‘æstetiske leg’ mixer sig ind i scenariet midt på Kultorvet.

What if you were able to tune into people’s thoughts, if you were able to go below the surface of everyday existence in a very real place? What’s going on inside people’s heads? Is it like you imagine? The play, the performance, the aesthetic game has begun.

Koncept, instruktion og performance: Erik Pold i samarbejde med de medvirkende
Medvirkende: Erik Pold, Merete Byrial, Johannes Lilleøre & Pernille Koch
Komponist & lyd designer: Pelle Skovmand
Dramaturgi/konceptudvikling: Mette Wolf Iversen, Lars Bo Løfgreen & Jan-Phillipp Possman
Tekst: udvalgte citater fra Friedrich Schillers forfatterskab
Produceret af: LiminalDK ved Marianne Klint

Co-produktion mellem METROPOLIS og Schillertage, Mannheim med støtte fra Kunstrådets Scenekunstudvalg.

www.liminal.dk