Walking Landscapes Møn Marie-Louise Stentebjerg

PERFORMANCE FOR WHOEVER IS THERE

Forberedelse (kan springes over)

Planlæg en cirkulær rute (samme start/stop eller spiral, der bevæger sig ind eller ud fra et center), som du vil udforske. Planlæg som minimum start og slut punkt.

Overvej, om det valgte område tilbyder et tema/et fokus/en vinkel for din måde at interagere, opleve og forstå omgivelserne på.

Informer dig selv om stedet (hvad der synes relevant).

Vælg et kostume, der resonerer med de givne omgivelser.

 

Vandringen

1.

Start med en ‘full drop body scan’ – inspireret af bindevævs release technique:

Læg dig på jorden med lukkede øjne, og forestil dig, at du smelter dine knogler til smør; den type, der er helt blød, men som stadig holder sin form. Start ved tæerne, og bevæg dig opad. Visualiser så præcist som muligt hver knogle.

Lad denne praksis vare minimum 10 min. (du behøver ikke færdiggøre hele kroppen) eller til du har smeltet hele din struktur til blødt smør.

Ved at tappe ind i bindevævet kan du måske opnå en større forbundenhed med dine omgivelser.

 

2.

Gå afsted.

 

3.

Mens du går, så ret din opmærksom mod dine omgivelserne. Overvej, hvad disse er, og hvad der implicit og eksplicit ligger i dem (kulturelle, politiske, geologiske, biologiske, indre, ydre, etc.). Vær åben for skjulte sider, for det ukendte, det uventede.

Hvordan modtager du informationerne? Hvad får du lyst til at gøre? Hvilke bevægelseskvaliteter opstår i din krop? Hvilke tanker får du? Hvilken tonus oplever du i din krop? Hvilket kropsligt system tapper du ind i – blodet, knoglestrukturen, spinalvæsken, muskulaturen, andet?

 

4.

Mærk så, at du har en tiltrækning til et specifikt sted, og find en måde at engagere dig med dette på.

 

5.

Lokaliser et publikum. Hvem er de? Et element, insekter, menneske/r, dyr, fugle, sten? Hvem er det, der, udover dig, bevidner og deltager?

 

6.

Forbind dig med omgivelserne og de indre og ydre impulser gennem en handling. Hold ikke dig selv tilbage, og vent med den kritiske refleksion til efterfølgende.

Hengiv dig til krops- og sindstilstandens kontakt med dette sted, denne impuls og dette publikum. Fortsæt, til ‘mødet’ er ovre.

 

7.

Gå videre. Åbn din opmærksomhed ud ad. Gør dig selv modtagelig for nye impulser, refleksioner og tiltrækninger.

 

Gentag 3.-7., til du når rutens slutpunkt.

 

8. Vandringens afslutning

Lav en kort performance som refleksion over vandringen og dens undersøgelser.

 

Koncept: koreograf/performer Marie-Louise Stentebjerg

www.metropolis.dk/marie-louise-stentebjerg-moen

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Liselund Laboratorium Møn med støtte fra Vordingborg Kommune og Wilhelm Hansen Fonden.

 

Foto: Marie-Louise Stentebjerg