Emma Haris Walking Landscapes Bornholm

ET ANDET VÆSENS VERDEN

Hvilke historier ville landskabets væsener fortælle os, hvis vi var opmærksomme, tålmodige og modige nok til at indleve os i deres verden? Forsøg, om du kan forestille dig, hvad de ville udtrykke, og hvordan det kunne lyde, føles og mærkes, hvis du gav dig tid til at lytte og observere.

 

Hvor

Vælg en strækning eller et område, som du kender godt og tit bevæger dig på.

 

Hvad skal du gøre

På din vandring skal du løbende vælge fem væsener ud, som fanger din opmærksomhed og gør dig nysgerrig. Det kunne f.eks. være en sten, en blomst, et insekt eller et menneske. Når du møder et væsen, skal du:

– Først lukke øjnene og lytte grundigt i et par minutter. Hvad er det for et lydlandskab, dette væsen befinder sig i? Hvordan lyder dets verden?
– Åbn øjnene, og observer. Hvordan ser væsenet ud? Hvem er det sammen med? Hvilke materialer er det omgivet af?
– Mærk efter, om der er noget, du har lyst til at spørge dette væsen om. Det kunne f.eks. være, hvordan det har det i dag, om det vil fortælle dig en hemmelighed, synge dig en sang eller fortælle dig, hvordan det er havnet dér.
– Forsøg at indleve dig i, hvad væsenet ville svare på dit spørgsmål. Du kan mærke efter, om øvelsen har skabt billeder i dit hoved eller en bestemt følelse i din krop og så digte lige, hvad du vil, ud fra din fantasi.
– Luk øjnene igen for en stund, og mærk efter, om du føler en større eller anderledes forbundenhed til det væsen, du har mødt.

Gentag 5 gange med 5 forskellige væsener.

 

Koncept: antropolog Emma Harris
www.metropolis.dk/emma-harris-bornholm