OPLEV LANDSKABET OG DYREARTERNE FØR…

Klimakrisen skaber behov for mere grøn energi. Men hvad er konsekvensen for lokalbefolkningen, naturen og dyrearterne?

Tag på research-tur, hvor du går ud for at forstå, hvad der sker med naturen og den lokale befolkning, når store forandringer sker i deres lokale landskab.

EN DIY-overlevelsesvandring med overnatning i naturen.

Hvor
Områder med truet natur, f.eks. hvor man planlægger at anlægge vindmølleparker på land eller opsætte store områder med solceller.

Hvad skal du gøre

1. Overnat og ophold dig i naturen i længere tid, mindst 12 timer.

2. Du kan dokumentere skønheden, træer, planter, dyr, insekter, fugle, osv. med dit kamera.

3. Giv dig tid til at snakke med de folk, du møder. Eller gå ind på gårdene, og bed om at få fyldt din vandflaske, og snak med dem om, hvorfor du er her. Hør deres synspunkter. Det er altid en stor oplevelse.

Formål: at være til stede og opleve landskabet/naturen, men samtidig styrke egen refleksion.

Naturstyrelsen har oprettet shelters med bålplads og toilet, hvilket giver mulighed for at overnatte og opleve den natur, som er truet, døgnet rundt.

 

Koncept: billedkunstnere Kirsten Dufour & Finn Thybo Andersen
www.metropolis.dk/kirsten-dufour-finn-thybo-andersen-aalborg

 


Denne gør-det-selv-vandring er en af 140 Walking Landscapes-kunstneres forslag til en anderledes oplevelse i landskabet.

Se de øvrige gør-det-selv-vandringer her.

Walking Landscapes er en del af Metropolis Landskab 2021-23 – et kulturprojekt i 12 kommuner, der bringer kunst og natur sammen om at skabe nye oplevelser i og af de landskaber, der omgiver os. Præsenteres med støtte fra Nordea-fonden og de lokale partnere – Aalborg Teater, Aalborg Kommune og Kunsthal Nord.