Walking Landscapes Aarhus Amanda Louise Williams

21. oktober: Amanda Louise Søndergaard Williams / Walking Landscapes Aarhus

TID: 21. oktober kl. 11.00-23.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Starter i Marselisborg Dyrehave og slutter ved Graven i Aarhus’ latinerkvarter via Botanisk Have, Marselisborg Mindepark, Den Permanente, Tangkrogen.
DELTAG: Publikum inviteres med til kollektiv date den sidste time kl. 23.00. Alle, der er interesserede, må meget gerne kontakte mig via mail amandalouisesw@icloud.com eller tlf. 31662744. Alle er velkomne! Det kræver blot, at deltageren er åben for queer-relationer. 
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

DATING LANDSCAPES: Nature, o beloved!

Date, rendezvous, stævnemøde: et aftalt møde mellem to personer.

I parken kan man gå en tur med sin udkårne, drikke en hurtig kop kaffe på bænken eller slænge sig på græsset og udveksle kys.

Dating er kunsten at hengive sin tid, interesse og energi til en, for det meste, fremmed i håbet om, at investeringen giver et hensigtsmæssigt afkast: kys, sex, mad eller et forhold – gerne med livsprospekter.

Aarhus ’offentlige parker er ambivalente steder, der fordrer både romantik og afvisning med dark design og store åbne pladser, som skaber konstant bevågenhed og kontrol af menneskers opførsel, samtidigt med at beplantningen er kurateret i stil med romantikkens snoede stier og gemmesteder.

Walking Landscapes Aarhus Amanda Louise WilliamsJeg har boet i Aarhus i fire år nu, mens jeg har læst min bachelor, og den er blevet min hjemby. I takt med at jeg har sat spørgsmålstegn ved min egen identitet og seksualitet, hvilket har været fremskyndet af byen og dens mennesker, har byen også fremmedgjort mig mere og mere – af flere grunde, men i særdeleshed har det aarhusianske, offentlige landskab mindet mig om, at jeg savner landskaber, der sætter tonen for queer og antikapitalistiske stævnemøder frem for heteronormative.

Hvad sker der, når jeg dater potteplanter, piletræer, insekter, måger og havet selv? Kan man finde frem til et fællespunkt, der både tager hensyn til mennesket og alt det, der lever omkring os? Mens Naturen altid spiller rollen som baggrund og stemningsskaber under den traditionelle date, vil jeg i stedet lade Naturen indtage hovedrollen og være min date for at undersøge datens absurditet.

I min vandring vil jeg bevæge mig på Naturens præmisser for at queer the path for en relationel og omsorgsgivende dating-kultur, der tager hensyn til menneskets og naturens dynamiske og enestående identiteter. Jeg vil indtage parkernes åbne pladser for at gentænke og genfinde kunsten at elske, kunsten at date.

Walking Landscapes Aarhus Amanda Louise WilliamsOM KUNSTNEREN

Amanda Louise Søndergaard Williams er en dansk-britisk/irsk kunstner, som altid har været fascineret af dualisme og dynamik som grundlæggende karaktertræk hos mennesket i kraft af sin opvækst i et tosproget og -kulturelt hjem. Hun har længe opfattet en genstridighed i samfundet mod at finde ro som både-og frem for hverken-eller på trods af, at der er et kæmpe potentiale i en liminal væren mellem flere identitetsmarkører. I sin kunst arbejder hun derfor gerne med det absurde for at opløse de grænser, der bliver optegnet for at fastholde status-quo. Hun arbejder med performance, installationskunst, skrivekunst og som DJ. 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

21. okt. kl. 11

21. okt. kl. 12

21. okt. kl. 13

21. okt. kl. 14

21. okt. kl. 15

21. okt. kl. 16

21. okt. kl. 17

21. okt. kl. 18

21. okt. kl. 19

21. okt. kl. 20

21. okt. kl. 21

21. okt. kl. 22

21. okt. kl. 23

 

Fotos: Allan Toft