12. oktober: Thomas Woltmann / Walking Landscapes Vejle

TID: 12. okt. kl. 07-00-19.00.
KATEGORI: Performance
RUTE: 22 km gennem tunneldalen i Vejle Ådal med start ved Randbøl hede via Runkenbjerg og Vingsted. Slutning omkring Haraldskær

 

DALENS RESSOURCER

Denne vandring var en udforskning og formidling af Vejle Ådals ressourcer og menneskets forhold til dem. Den fandt sted over 12 timers i Vejle Ådal. Her skabte Thomas Woltmann en række siddepladser i forskellige naturlige ressourcer, som fandtes langs ruten. Siddepladserne blev intuitivt og hurtigt formgivet i de ressourcer, der har formet og defineret dalen, naturen og de mennesker, der har boet her. De blev formet med de redskaber og kræfter, der har konsolideret ressourcernes plads og vigtighed i den lokale historie.

Siddepladserne blev opkaldt efter den ressource, de blev skabt i og efterfølgende blev de efterladt på stedet. Fra disse siddepladser kan mennesker fremadrettet reflektere over dalens ressourcer, historie og menneskets plads i den.

Vejle Ådal er rig på kultur og natur. Igennem de sidste mange tusinde år er dalen blevet formet af naturen såvel som af menneskets kræfter. Ressourcer som mennesket igennem tiden har udnyttet, ændret og opbrugt. Menneskets liv i dalen har derfor været et produkt af de ressourcer, der er forekommet her. Ligesom naturen på mange måder også er et produkt af de mennesker, der har levet her. Der eksisterer derfor et unikt forhold mellem mennesket og naturen, som vandringen undersøgte.

Som møbeldesigner er Thomas’ virke også defineret af de materialer, han bruger og udnytter til sine produkter. Han, ligesom menneskerne i dalen, redefinerer og former også naturens ressourcer igennem sit arbejde. Han er afhængig af disse naturlige ressourcer for sit virke. Vandringen blev derfor også en udforskning af hans eget forhold til – og brug af – naturens ressourcer.

Walking Landscapes Vejle Thomas WoltmannOM KUNSTNEREN

Thomas Woltmann er født og opvokset i Vejle, hvor naturen altid har spillet en central rolle i alt fra skole til fritid og sport for ham. Siden han flyttede fra Vejle, er området og naturen blevet et pusterum. Da han besøgte byen var det en vigtig prioritet for ham at komme ud i den fantastiske lokale natur. Området står ham stadigt meget nært.

 

Foto 2: Jonas Normann

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

12. okt. kl. 7

12. okt. kl. 8

12. okt. kl. 9

12. okt. kl. 10

12. okt. kl. 11

12. okt. kl. 12

12. okt. kl. 13

12. okt. kl. 14

12. okt. kl. 15

12. okt. kl. 16

12. okt. kl. 17

12. okt. kl. 18

12. okt. kl. 19