5. oktober: Marieke Breyne / Walking Landscapes Viborg

TID: 5. oktober kl. 08.00-20.00
KATEGORI: Performance
RUTE: 15 km med start i Hjarbaek Fjord og afslutning i Viborg centrum


OF A GENEROUS NATURE 

Marieke Breyne bor i dag på halvøen Lundø, og hendes lommer er aldrig store nok. Da hun kan gå, samler hun ting i sine lommer: sten, blade, æggeskaller.

De er fyldt med skatte, som stedet genererer; dug op fra land og ankommer via havet. Påfuglefjer, rødbeder, rav, fossiler. Landskabet holder aldrig op med at give.

I sin vandring gik Marieke med en samling af disse skatte, fra havet mod Viborg by. Som en købmand i middelalderen, på en rejse for at dele.

Mens hun gik, samlede og kortlagde hun flere skatte i de forskellige landskaber, hun passerede. Hun fokuserede på de små og subtile skatte, dem der måske endda var usynlige ved første øjekast.

Hun undersøgte, hvordan vi kan tilføje nye skatte til et landskab. Kan vi begrave, opildne, dyrke noget til at blive fundet senere? Kan vi give en skat videre – fra den ene til den anden – måske for aldrig at blive åbenbaret i sin helhed igen?

Under vandringen inviterede hun andre ind i processen med at søge, finde og gemme sig. Hun inviterede dem til at dele øjne og ører og kroppe i et forsøg på at se og høre og føle mere af de landskaber, de oplevede. Hun inviterede dem til at udforske, hvordan vi kan tilføje et lag, som en hemmelighed eller en historie, og hun inviterede dem til at lege og opdage.

OM KUNSTNEREN

Marieke Breyne er en belgisk kunstner, bosat i Danmark. Hun arbejder som performer, facilitator, projektmager og forsker.

I sin mangfoldige praksis undersøger hun kunstnerens tilstedeværelse og dens potentiale til at transformere et sted og dets forbipasserende.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

5. okt. kl. 8

5. okt. kl. 9

5. okt. kl. 10

5. okt. kl. 11

5. okt. kl. 12

5. okt. kl. 13

5. okt. kl. 14

5. okt. kl. 15

5. okt. kl. 16

5. okt. kl. 17

5. okt. kl. 18

5. okt. kl. 19

5. okt. kl. 20