29. september: Gerd Laugesen / Walking Landscapes Viborg

TID: 29. september kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Tekst
RUTE: 5 km

 

Det er, naturligt, eller landskabt, det er skabt af skrift, det er skriften som land, område, der breder sig, det er en vej, som en linje i en bog, som en linje i en hånd, det er rytmen som hjertets slag. 

Litteraturen er landskabet, og landskabet skaber skriften, den var en del af vandringen. 

Vandringen startede et sted og gik, som vinden blæste, som det føltes rigtigt. Det handlede om øjeblikket, tilfældigheden. Vandringen tog udgangspunkt i at der altid er et indre mål, men man ved ikke, hvad man finder – der er altid noget, man leder efter, men man ved ikke, hvad man ser. Landskabet er en del af os, det ligger i rytmen, i lyset, hver dag er forskellig, som et menneske.

Gerd Laugesen gik, skrev og læste op hver time, og så gik hun videre. Endemålet var ikke defineret på forhånd, for landskaber skaber os, og vi skaber dem, og der ligger historien, som en vej, uden begyndelse eller slutningen, bare et sted, et punkt, en 12 timers rejse, og skriften som et landskab, den ved ikke, hvor den ender, men den kommer til at stå i en leporello-bog, som senere måske vil kunne læses fra begyndelse til begyndelse, fra slutning til slutning, og sådan fortsætter det, sådan skrives det ned, sådan går det videre. 

 

OM KUNSTNEREN

Gerd Laugesen (f. 1979) er dansk forfatter, billedkunstner og journalist. Hun er uddannet cand. mag. i kultur- og sprogmødestudier og journalistik fra Roskilde Universitet. Laugesen debuterede i 2009 med reportagebogen ‘Møder’ og har siden udgivet flere bøger, der går på tværs af litteratur og billedkunst.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

29. sept. kl. 7

29. sept. kl. 8

29. sept. kl. 9

29. sept. kl. 10

29. sept. kl. 11

29. sept. kl. 12

29. sept. kl. 13

29. sept. kl. 14

29. sept. kl. 15

29. sept. kl. 16

29. sept. kl. 17

29. sept. kl. 18

29. sept. kl. 19

CREDIT: 

Peter Engedal