21. september: Arnar Ómarsson / Walking Landscapes Aarhus

TID: 21. september kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Performance
RUTE: 27 km fra Thomasminde til Aarhus midtby

 

OVERFLOWING: RISK ASSESSMENT

Arnar Ómarssons vandring byggede på tekster, der omtaler OVERFLOWING som et verdensopbyggende ord snarere end en destruktiv forskydning af vand. Her er overflowing en udvidelse af din krop, en kasse at stå på for at kigge over væggen, et øjebliks sårbarhed, når paraderne er nede. Som navnet antyder, taler dette værk til frygten og angsten forårsaget af bevægelser, der virker ude af kontrol, eller er større, end man forstår.

F.eks. foreslår Arnar, at vi omorganiserer hierarkiet, så mennesker er under planter, og derefter fusionerer vores økologier og omskriver vores historie for at have en fælles evolutionær herkomst med planter. De fleste mennesker ville afvise dette forslag, måske med rette, og vende sig mod en beroligende følelse af, at den menneskelige krop med alle dens mekanismer er en kasse med egenskaber, der udgør individet.

Ved at udfordre denne identitet risikerer vi at forstyrre de grundlæggende byggesten, der forankrer den pågældende persons oplevelse af sig selv. Dette er risikovurderingen.

ABOUT THE ARTIST: 

Arnar Ómarsson kommer fra en fotografisk baggrund med en stor interesse for de værktøjer, der skaber og legemliggør en følelse af et sted. Kortlægningen spiller en vigtig rolle i hans proces, både som metafor og som bogstavelig opmåling.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

21. sept. kl. 7

21. sept. kl. 8

21. sept. kl. 9

21. sept. kl. 10

21. sept. kl. 11

21. sept. kl. 12

21. sept. kl. 13

21. sept. kl. 14

21. sept. kl. 15

21. sept. kl. 16

21. sept. kl. 17

21. sept. kl. 18

21. sept. kl. 19