18. sept.: Jakob Fälling / Walking Landscapes Roskilde

TID: 18. sept. kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Billedkunst
RUTE: 18 km fra Hedeland gennem Roskilde til Sct. Hans/Boserup Skov

 

Tegner i landskabet

Det traditionelle landskabsmaleri har stor betydning for den måde, vi ser naturen på. Kunstnere som P.C. Skovgaard, J. Th. Lundbye, J.F. Willumsen og L.A. Ring malede enestående og stemningsmættede værker fra hele Danmark. Siden blev landskabsmaleriets store vue demokratiseret i fotografiet, og i dag uploades hver eneste dag et enormt antal solnedgange og havudsigter på sociale medier.

I Jakob Fällings vandring besøgte han nogle af den lokale L.A. Rings motiver og tegnede på samme steder for at komme i dialog med den billedkunstneriske tradition. Allerede i starten af 1800-tallet dyrkede mange danske kunstnere det tegnede friluftsstudie, og de begav sig på vandreture med klapstol og malerkasse i deres søgen efter naturen.

Jakob gentog den banale kunstneriske sansning af det konkrete sted via tegningen og gjorde den til målet i sig selv. Han skabte åbne fortællinger og billeder, som stod ufærdige, så beskueren selv kunne gøre værket færdigt. Han tegnede i storformat – ca. 1 meter gange 60 centimeter – så alle kunne se hver enkelt landskabstegning blive til. Motiverne repræsenterede landskabet, som det ser ud i dag – stokroseidyl, fjordudsigt, lossepladser og bylandskaber.

OM KUNSTNEREN

Jakob Fälling er tegner, forfatter og journalist og er uddannet cand.scient.soc. med speciale i geografi og filosofi. Han har udgivet 11 bøger, primært nonfiktion i fortællingens form, og han udgiver tegnede journalistiske fortællinger og udforsker reportagetegningen som genre.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

18. sept. kl. 7

18. sept. kl. 8

18. sept. kl. 9

18. sept. kl. 10

18. sept. kl. 11

18. sept. kl. 12

18. sept. kl. 13

18. sept. kl. 14

18. sept. kl. 15

18. sept. kl. 16

18. sept. kl. 17

18. sept. kl. 18

18. sept. kl. 19

CREDIT: 

Inger Rønnenfeldt