Tina & Kamilla Walking Landscapes Skagen

7. september: Tina Mariane Krogh Madsen og Kamilla Mez /Walking Landscapes Skagen

TID: 7. september kl. 09.00-21.00
KATEGORI: Performance
RUTE: Fra Skagen by via området omkring Grenen, Nordby, Højen, Skagen Klitplantage og til slut Skagen by.
DELTAG: Vandringen kan opleves online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

WALKING – ART, PHILOSOPHY, REALITY

Udgangspunktet for denne vandring er publikationen: “Walking – art, philosophy, reality” – et samarbejde mellem kunstner Tina Mariane Krogh Madsen og Kamilla Mez fra platformen Nordoplyst. Publikationen baserer sig på dét at gå som kunstnerisk og filosofisk metode og omhandler specifikke nordjyske områder og pejlemærker, der har haft betydning for kunstproduktionen i Nordjylland, og som kan opleves på gåben. Der er f.eks. beskrivelser af skagensmalernes mange gåture på Grenen og Hærvejens startsteder i Hirtshals og Frederikshavn. Desuden præsenteres læseren for forskellige greb til, hvordan det at gå kan blive en kunstnerisk strategi. Således er det at vandre stadig en praksis, der fordrer refleksion.

Relationen til landskab og natur er væsentlig i Madsens praksis og kunstneriske forskning, hvor hun i forbindelse med Walking Landscapes arbejder sammen med kunstner Kamilla Mez. Mez’ funktion bliver – som avatar for Madsen – at kortlægge og relatere til områder i Skagen, hvilket sker via Madsens performance-instruktioner. Motivationen for vandringen er at udforske forbindelsen mellem teori og praksis, tænken og gøren: At legemliggøre publikationen, skabe dialoger på tværs af materialerne i dialog med de steder og veje, som krydses. Ruten er cirkulær, idet den begynder og ender samme sted.

Tina & Kamilla Walking Landscapes SkagenHver time sender Madsen instruktioner til Mez. Instruktionerne deles løbende med publikum, og desuden streames Mez’ egne refleksioner og oplevelser til bl.a. Walking Landscapes Facebook-side. Der skabes gennem denne performance vandring en bevægelse fra byen, over mellemzonen og “kanterne”, ud i naturen og retur til byen. Vandringen vil således omfavne forskellige rytmer, dynamikker og måder at gå på. Den er således også en undersøgelse af performance-instruktionen som samarbejdsværktøj, som distribueret kunstpraksis, hvor et ukendt terræn udforskes på vegne af en anden.

Tina & Kamilla Walking Landscapes SkagenOM KUNSTNERNE

Tina Mariane Krogh Madsen er dansk kunstner og researcher. Madsen arbejder netop nu på en doktorafhandling i praksisbaseret kunst, og herunder specifikt ”environmental performance,” på Aalto University, School of Arts, Design and Architecture, Department of Art (FI). Desuden er Madsen grundlægger, organisator og kurator af performance protocols: En platform for instruktionsbaseret kunst og samarbejdspraksisser.

Kamilla Mez er dansk/tysk kunstner og læser i øjeblikket en Master of Fine Arts på HDK-Valand, Göteborg Universitet (SE), hvor hun arbejder interdisciplinært med artzines, installation og new media. Hun er desuden medstifter af og drivkraft bag den diskursive platform, Nordoplyst, der fokuserer på at skabe dialoger om samtidskunst i Nordjylland.

Læs mere:

Tina Mariane Krogh Madsen: http://tmkm.dk/
Kamilla Mez: https://www.instagram.com/kamilla.mez/
Nordoplyst: https://www.instagram.com/nordoplyst/
Performance Protocols: http://performance-protocols.net/

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

7. sept. kl. 9

7. sept. kl. 10

7. sept. kl. 11

7. sept. kl. 12

7. sept. kl. 13

7. sept. kl. 14

7. sept. kl. 15

7. sept. kl. 16

7. sept. kl. 17

7. sept. kl. 18

7. sept. kl. 19

7. sept.. kl. 20

7. sept. kl. 21

 

Fotos: Maja Nydal