Ellen Kilsgaard Walking Landscapes Skagen

31. august: Ellen Kilsgaard / Walking Landscapes Skagen

TID: 31. august kl. 09.00-21.00
KATEGORI: Dans
RUTE: Hulsig Hede, Rødstensklit, Stranden 2, Højen (Gl. Skagen) og videre mod Grenen.
DELTAG: Du kan opleve vandringen online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes

 

SAND

Skagen Odde er skabt af sand. Sand som fyger og flytter sig, sand i bevægelse. Og Odden er omgivet af hav, som spejler lyset og bevæges af vinden.

Jeg vandrer ud på Skagen Odde og undersøger, hvordan min krop kan passe ind i og blive påvirket af sandet, vinden, vandet og vækster – og arbejder med hvordan denne undersøgelse kan blive til dans…

Ellen Kilsgaard Walking Landscapes SkagenJeg vil undersøge, hvordan kroppen både er del af naturen, skabt af samme stof, og samtidig hvordan menneskekroppen kan forekomme som kontrast til naturen.

Jeg længes efter den store vilde natur, men hvordan påvirkes sindet af den til tider ekstremt smukke og til andre tider farlige natur? SAND er en eksistentiel vandring, jeg er ‘den fremmede’, turist, gæst, på dette storslåede sted. Jeg søger med sanselighed, med bevægelse, legende og i ensomhed, efter poetisk form og efter mening, forbundenhed og frihed.

Ellen Kilsgaard Walking Landscapes SkagenOM KUNSTNEREN

Ellen Kilsgaard er moderne danser og koreograf og arbejder hovedsagelig med interaktive forestillingsformater, de seneste år med og for skolebørn og ældre på plejehjem. Hun er optaget af danserens samspil med sine omgivelser: naturen, andre dansere og publikums sanselige kroppe, både hver enkelt krop og publikum, der som gruppe danner en ‘fælles krop’.

Ellen bor i København og længes efter at være i den store nordjyske natur.

Se mere om Ellens arbejde på www.ellenkilsgaaard.com

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

1# Introduktion

2#

3# Himmel og hav / vadefugl

4# I den varme gryde

5#

6# Kær-tegn

7# Rutchebane/skred

8#

9#

10#

11#

12# Måger

13# Grenen/lys

 

Fotos: Maja Nydal