12. sept.: Lars Bom / Walking Landscapes Roskilde

TID: 12. sept. kl. 09.00-21.00
KATEGORI: Fortælling
RUTE: 25 km fra Vindinge gennem Kællingehaven og Sct. Hans Vest til Boserup Skov


OMVEJE I ROSKILDE

Som skuespiller og privatperson har Lars Bom altid interesseret sig for, hvordan den menneskelige psyke bøjer sig og indretter sig efter de ydre geografiske omstændigheder og de sociale og kulturelle omstændigheder. Hvordan vi længes, elsker, holder ud, rækker ud, bryder mønstre, bryder sammen, finder vej. En livstidsfange, en kosmopolit, en landmand, en digter, en bybo, en kasseekspedient, en sælger, en krigsflygtning, en pensionist.

Hvad betyder det for os danskere at bo, som vi bor, og leve, som vi lever? Og hvilken betydning har klimaforandringerne og nu senest den globale pandemi haft for danskernes personlige forhold til natur og by?

De emner undersøgte Lars på sin vandring. Med sig havde han en håndfuld gode historier, som blev fortalt undervejs. De beskrev samspillet mellem geografi og psyke. Samtidig opsøgte han mennesker og landskaber på sin vej for at skabe nye historier.

Vandringen sluttede på Skrænten i Boserup Skov i skumringen, hvor Lars med aktører fra Roskilde Musiske Skole opførte en finale i skæret af fakler og bål.

 

OM KUNSTNEREN

Lars Bom er skuespiller uddannet fra Statens Teaterskole. Han har fra midten af 1980’erne været periodevis ansat ved en række teatre og har medvirket i et varieret repertoire. Han har også sit eget produktionsselskab, udgiver bøger og holder foredrag.

DOKUMENTATION

VIDEOS

12. sept. kl. 9

12. sept. kl. 10

12. sept. kl. 11

12. sept. kl. 12

12. sept. kl. 13

12. sept. kl. 14

12. sept. kl. 15

12. sept. kl. 16

12. sept. kl. 17

12. sept. kl. 18

12. sept. kl. 19

12. sept.. kl. 20

12. sept. kl. 21

CREDIT: 

Inger Rønnenfeldt