21. august: Tue Greenfort & Annette Greenfort / Walking Landscapes Guldborgsund
TID: 21 august
KATEGORI: Performance
RUTE: Fra Hesnæs til Pomlenakke.
DELTAG: Vandringen kan opleves online.
Live-stream hver hele time på www.facebook.com/walkinglandscapes
En vandre-svampetur i skoven fra Hesnæs til Pomlenakke tur/retur. Svampene viser vejen – en krøllet tur der ofte går i ring eller frem og tilbage. Vi samler svampe og tager fotos undervejs. Vi laver 13 nedslag – et som udgangspunkt hvor vi starter, derefter et for hver time og det sidste, når vi slutter. Vi er Tue Greenfort, Annette Greenfort (mor) og hunden Olga.
Vandringen og indsamling af svampe kan opfattes som en semi-videnskabelig aktivitet, der kan udtrykkes i et kunstnerisk projekt. Det er en anledning til et møde med andre “svampefolk” og eksperter. Hvert svampefund er en oplevelse i sig selv, og muligheden for at visualisere de særegne indtryk fra det helt lille fund til det store i løbet af en svampetur er en særlig motivation.
INDSAMLING OG BEVÆGELSE
Skovens træer, planter og dyr definerer de forskellige habitater og levesteder, og det er her vi leder efter forskellige svampe, som særligt er mangfoldige i august måned. De mange forskelligartede zoner og grænser er defineret af skovtyper, men også af varme, vand og fugtighed samt de forskellige jordtyper og mineraler, der findes i undergrunden.
Selve svampen kan betragtes som en frugt man kan plukke – den egentlige svamp udgør et vældigt underjordisk netværk (mycelium), og herfra vil mange svampe (mykorrhizadannere) vokse i tæt samhørighed med planter og træer ved at udveksle næringsstoffer. Via svampefundene kommer dette netværk til udtryk i svampefinderens bevægelse og vandring gennem skoven.
AI (Artificial Intelligens)
Under hele turen vil vi anvende en app, som er en beta-version af automatisk billedgenkendelse (AI) fra Danmarks Svampeatlas (www.svampe.databasen.org). Når vi tager et foto med mobilen af en svamp eller et svampedyr vil Navneforslag i app’en præsentere op til 10 forskellige forslag. Systemet er baseret på kunstig intelligens og er trænet med alle de fotos svampefolk over hele landet har biddraget med til Svampeatlasset.
OM KUNSTNEREN:
Tue Greenfort (født 1973 i Holbæk) er installations- og performancekunstner. Han bor og arbejder i Hesnæs på Falster samt i Berlin, hvor han er repræsenteret af KÖNIG GALERIE.
Greenforts tværfaglige praksis omfatter det offentlige og det private, natur og kultur. Han behandler disse emner på et formelt sprog i samtidskunsten og formulerer således en ofte direkte kritik af nutidens økonomiske og videnskabelige praksis. Fascineret af naturens skiftende karakter favner han et udvidet økologibegreb, der inkluderer miljø, sociale forhold og menneskelig subjektivitet.
Greenfort har haft omfattende solo præsentationer på Berlinische Galerie (2012), South London Gallery (2011), Kunstverein Braunschweig (2008) og Secession, Wien (2007). Han har deltaget i udstillinger ved Kunstverein Hannover (2011), Royal Academy of Arts, London (2009), Bonniers Konsthall, Stockholm (2009), Skulptur Projekte Münster (2007) og Witte de With, Rotterdam (2006). Blandt hans publikationer blev den mest omfattende, Linear Deflection, udgivet af Walther König i 2009. I Danmark har han bl.a. været aktuel med soloudstillinger på GL.STRAND (2020), Den Frie (2017) og Sorø Kunstmuseum (2014). Tue Greenfort er aktuel med solo præsentation hos galleri Alice Folker, KBH samt på udstillingssted for samtidskunst, M100 i Odense.
Annette Greenfort (født 1949)
Kandidat i kommunikation og biologi fra RUC. Fotograf og tidligere billedkunstner. Arbejder med visuelt design og dig. medier
For tiden er Annettes fokus primært på svampeliv, og hun vandrer dagligt i skovene med sin hund Olga for at registrere svampe til Danmarks svampeatlas på Lolland, Falster og andre områder, der byder sig til.
DOKUMENTATION 21. AUGUST
VIDEOS
1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.