16. aug.: Mette Rishøj / Walking Landscapes Randers

Rute: Fra Helligåndshuset, Randers, til seks forskellige lokaliteter.
Vandredato: 16. august 2021 kl. 10-22

 

FORGRENINGER

By og natur smeltede denne dag sammen i et kunstværk foran Helligåndshuset i Randers. Mette Rishøj og en række deltagere skabte i fællesskab et broderet mønster af genbrugsmaterialer, naturmaterialer og fundne objekter indsamlet under dagens seks vandringer. Værket tog form som en slags blomst og tog derved naturen med helt ind i bymidten.

Udgangspunktet var et cykelhjul ophængt i snore mellem to lygtepæle foran Helligåndshuset. Som dagen skred frem, forgrenede værket sig i takt med, at materialerne blev indsamlet, og deltagerne broderede.

Ved at benytte naturmaterialer og genbrugsgarn forenedes menneske og natur, ligesom vandringernes veksling mellem by- og naturlandskaber, helt bogstaveligt, knyttede bånd. De seks vandringer skabte i sig selv et mønster på bykortet, dog et mindre mønster end tiltænkt, da voldsom og vedvarende regn udfordrede konceptet.

Det færdige kunstværk blev hængende ugen ud og gennemgik en forvandling via de hurtigt forgængelige naturmaterialer, der tørrede ud og blev bleget af solen.

OM KUNSTNEREN

Billedkunstner Mette Rishøj arbejder på tværs af maleri, keramisk skulptur, broderi, installation og grafik. Værkerne er visuelle eksplosioner, en teknisk leg med lag og materialer, som udforsker forholdet mellem menneske og natur i den antropocæne tidsalder.

Walking Landscapes, Mette Rishøj, Randers mandag den 16. august 2021DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

16. aug. kl. 6

16. aug. kl. 7

16. aug. kl. 8

16. aug. kl. 9

16. aug. kl. 10

16. aug. kl. 11

16. aug. kl. 12

16. aug. kl. 13

16. aug. kl. 14

16. aug. kl. 15

16. aug. kl. 16

16. aug. kl. 17

16. aug. kl. 18

CREDIT: 

Bo Amstrup