10. aug.: Christina Marie Jespersen / Walking Landscapes Randers

RUTE: Fra Dronningsgade 14 til Randers Kunstmuseum
VANDREDATO: 10. august 2021 kl. 6-18


ERINDRINGENS LANDSKABER
– en vandring i indre og ydre, fortidige, nutidige og fremtidige landskaber

Hvad er erindringslandskaber? Er det tidslommer, eller er de sindets egne rum for de stemninger, vi møder verden med, og som kontinuerligt er med til at danne nye erfaringer, skabe nye muligheder og bygge nye broer ind i nye måder at opleve omverdenen på?

Christina Marie Jespersen besøgte steder i Randers by, som efter årtier uden genbesøg stadig var steder i hendes erindring. Stederne var valgt ud fra Christinas sinds subjektive vilje, og de var husket med et barns øjne og bevidsthed. Det er mødet mellem det bylandskab, der i dag står i dets fysiske pragt, og det indre subjektive landskab, som fascinerer Christina Marie Jespersen.

Det var samtidig et eksperiment, hvor hun hvert sted i et meditativt modus integrerede fortiden med nutiden og lod det blive sit eget landskab, få sit eget udtryk som sprog og som billede – som et kort over en vandring i både rum og tid.

 

OM KUNSTNEREN

Christina Marie Jespersen arbejder med skriften som omdrejningspunkt i film, skulptur, lecture-performances, konceptuelle udgivelser og eksperimenter med vidensformer og vidensdeling. Hun gentænker traditionelle kunstneriske kategorier, hvor farven kan være et sprog, skulpturen en sætning og teksten et billede, en form og en mulighed.

www.cargocollective.com/christinajespersendk


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

10. aug. kl. 6

10. aug. kl. 7

10. aug. kl. 8

10. aug. kl. 9

10. aug. kl. 10

10. aug. kl. 11

10. aug. kl. 12

10. aug. kl. 13

10. aug. kl. 14

10. aug. kl. 15

10. aug. kl. 16

10. aug. kl. 17

10. aug. kl. 18