6. aug.: Jeppe Sand / Walking Landscapes Aabenraa

Rute: 22 km i og omkring Bov
Vandredato: 6. august kl. 4-16

 

LYDEN AF SØNDERJYSKE RØDDER

I og omkring byen Bov er landskabet fyldt med historiske ledetråde, der peger tilbage på tider, som har gjort området til dét Sønderjylland, vi kender i dag. Med drivkraft i sine egne glemte sønderjyske rødder udfoldede, levendegjorde og dramatiserede scenekunstner Jeppe Sand en række af de historiske artefakter.
Herigennem skabte han en række lydfortællinger til udvalgte områder i landskabet, som koblede fantasi, historie, virkelighed og en antropologisk tilstedeværelse i området. Disse lydfortællinger var ligesom teaterforestillinger, hvor publikums indre fantasi var scenen, landskabet var scenografien, og Jeppes fortælling var manuskriptet.
Vandringen var et samarbejde med Oldemortofts Museum, som gav historisk sparring til vandringen samt gjorde det muligt for publikum efterfølgende at gå Jeppes rute med lydfortællingerne i ørene.
Jeppes slægt er fra Sønderjylland, men det er ikke noget, han hverken ved meget om eller tænker over i dagligdagen. Men da Jeppe finder sin afdøde farfars gamle armbåndsur, bliver han opslugt af at undersøge den del af sin sønderjyske slægt, som hans farfar kommer fra.

OM KUNSTNEREN

Jeppe Sand er scenekunstner og instruktør med base i Odense og har skabt professionel scenekunst siden 2010 med afsæt i den rå virkelighed. Jeppe har arbejdet på Odense Teater, Teater Momentum, Det Skrå Teater, Øhavsmuseet mv. Jeppe er også leder af Teaterhøjskolen i Ryslinge, hvor han underviser i netop denne praksis.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

6. aug. kl. 4

6. aug. kl. 5

6. aug. kl. 6

6. aug. kl. 7

6. aug. kl. 8

6. aug. kl. 9

6. aug. kl. 10

6. aug. kl. 11

6. aug. kl. 12

6. aug. kl. 13

6. aug. kl. 14

6. aug. kl. 15

6. aug. kl. 16

CREDIT:

Nicolai Brix