5. aug.: Carl Plum / Walking Landscapes Aabenraa

Rute: Langs vildsvinehegnet ved den dansk-tyske grænse
Vandredato: 5. august 2021 kl. 10-22

 

VILDSVINEHEGNET

Vildsvinehegnet blev bygget færdig i 2019 og snor sig nu over 80 km langs den dansk/tyske grænse. Det erklærede formål med hegnet er at stoppe indvandringen af vildsvin til Danmark for at forhindre Afrikansk Svinepest. Men der er flere mystiske og problematiske ting ved hegnet, blandt andet at hegnet ikke virker imod vildsvin, og at det langsigtede formål med hegnet skulle være at bruge det imod de flygtningestrømme, der kommer til at tage fart i løbet af de næste 40 år.

For Carl Plum markerer hegnet en kollektiv fortrængning af, at vi bor på en vild og delvist ukontrollérbar planet og en tonedøvhed over for, at vi deler den planet med andre livsformer og agendaer. I værket VILDSVINEHEGNET sås vildsvinene som en slags budbringere, som skulle have lov at passere hegnet med den besked, som alnaturen Bihisabolo har sendt dem for at aflevere til Det Danske Rige.

Til det formål havde Carl Plum samlet et følgeskab på ca. 10 personer. Under deres 12 timers vandring langs hegnet forsøgte de at ødelægge formålet med hegnet ved brug af lettisk jagtmagi, og de kommunikerede med vildsvinene via det, de efterlader i naturen. De ville gerne høre vildsvinenes kritik, deres input og måske blive klogere på det hegn, vi som samfund selv har lavet.

Ceremoniel påbegyndelse af Vildsvinehegnet under stor pressebevågenhed, 2019. Hegnet blev betalt med Miljøministeriets penge, selvom hegnet reelt betyder en forringelse af et habitat til fordel for det industrielle landbrug.

 

Miv! Bambi efter dødskamp i vildsvine-hegnet, fotograferet af lokal jæger kort efter hegnets færdiggørelse, 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

OM KUNSTNEREN

Som kunstner har Carl Plum i de seneste år arbejdet med emner som antropomorfisk tracking, city animism, jagt og animal personhood, primært gennem podcast og film. Han har ikke sønderjyske rødder, men har en tilknytning til godstogs-yarden i Padborg, da det er her man tager “ned”, når man vil hoppe på godstog og få et gratis ride ned gennem Europa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOKUMENTATION VIDEOS

5. aug. afsnit 1

5. aug. afsnit 2

5. aug. afsnit 3

5. aug. afsnit 4

5. aug. afsnit 5

5. aug. afsnit 6