29. juli: Georg Jagunov / Walking Landscapes Møn

TID: 29. juli kl. 12.00-24.00
KATEGORI: Performance
RUTE: 24 km gennem Klinteskoven til lejrpladsen ved Lille Ørnebjerg

 

THE KLINTEKING’S DREAM

Klinteskoven er kendt for sin rige fortid. De 70 millioner år gamle kridt- og flinteformationer – det dramatiske landskab, der blev dannet under slutningen af den seneste istid for omkring 15.000 år siden – men også for historien og mytedannelsen, der begyndte kort efter, at isen trak sig tilbage.

Det var i myterne, at Georg Jagunovs vandring fandt sted. Det sted, hvor portene mellem forskellige verdener åbner sig. De med åbne sanser opfattede sporene af det ukendte og det usete tydeligt. De gik ind i landskabet og så gennem øjnene på de første mennesker, der bosatte sig på det sted, vi nu kalder Danmark. De hørte flint, mos og kridt fortælle historier om de skabninger, der herskede på Møn længe før mennesket, og de tog på en rejse gennem tid og geokemiske formationer.

Klintekongens Drøm var en multidimensionel fortælling, der foregik i geologiske og mytologiske lag af Klinteskoven, hvor Georg Jagunov gik på opdagelse i landskaberne af mos og flint i Grimdal-området i Klinteskoven. Gennem en maskeret karakter legemliggjorde han et urvæsen og genopførte en fortælling om Klinteskovens genius loci.

OM KUNSTNEREN

Georg Jagunov er født i Hviderusland og bor i København. Han er uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i mediekunst.  Hans projekter finder ofte sted i naturens omgivelser med særligt fokus på lokal geologi, landskab, forhistorie og mytologi.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

29. juli kl. 12

29. juli kl. 13

29. juli kl. 14

29. juli kl. 15

29. juli kl. 16

29. juli kl. 17

29. juli kl. 18

29. juli kl. 19

29. juli kl. 20

29. juli kl. 21

29. juli kl. 22

29. juli kl. 23

29. juli kl. 00

 

CREDIT:

Thomas Gunnar Bagge