28. juli: Rune Fjord / Walking Landscapes Møn

TID: 28. juli kl. 06.00-18.00
KATEGORI: Installation
RUTE: 3 km fra Skriversøen i Liselund Have til søen foran Schweitzer-hytten

 

WALKING FOR WATER – LISELUND 2021
En vandrig for vand – indsamling, samtale, fællesskab og undersøgelse

Mangel på vand skaber politiske spændinger og folkevandring. Vand er en knap ressource og fundamentet for liv på Jorden – fra de store landskaber, havene og helt ned på celleplan, hvor denne vandring tog sit afsæt.

På vandringen undersøgte og indsamlede Rune Fjord vand i området omkring Liselund på Østmøn og så på det med et både æstetisk og naturvidenskabeligt syn. Hvordan er kvaliteten af vandet i området? Hvilke spor har landskabet, geologien og naturen sat i vandet de forskellige steder i området?

Vandringen startede i Liselund Have ved Skriversøen og fulgte vandet rundt i området. Undervejs tog Rune prøver i en svineblære – en naturlig beholder, man tidligere brugte til at bære vand i. Beholderne blev båret på vandringen som en ”hud af vand”, der beskyttede og sikrede kroppens basale funktioner.

Til slut kom vandet under mikroskop, og Rune dyrkede bakterier og svampesporeprøver i petriskåle som en del af sit feltlaboratorium.

OM KUNSTNEREN

Rune Fjord Studio er en kreativ virksomhed, der skaber udviklingsprojekter i krydsfeltet mellem kunst, design og forskning. Projekterne spænder bredt fra rumdesign i uddannelsesinstitutioner, biblioteker og kontorer til individuelle kunstprojekter og co-creation projekter.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

28. juli kl. 6

28. juli kl. 7

28. juli kl. 8

28. juli kl. 9

28. juli kl. 10

28. juli kl. 11

28. juli kl. 12

28. juli kl. 13

28. juli kl. 14

28. juli kl. 15

28. juli kl. 16

28. juli kl. 17

28. juli kl. 18

CREDIT: 

Thomas Gunnar Bagge