23. juli: Sophie Dupont / Walking Landscapes Møn

TID: 23. juli kl. 07.00-19.00
KATEGORI: Performance
STED: Liselund Have

 

UNTITLED IN TWELVE PARTS (SELF-BURIAL)

Sophie Dupont gravede sig ned i jorden. På den måde bevægede hun sig vertikalt frem for horisontalt på jordens flade. For hvert af de 12 nedslag bevægede hun sig længere ned og forsvandt gradvist fra jordens flade. Ved det sidste nedslag var hun forsvundet.

Værket var en hyldest til to kunstnere. Ana Mendieta, som i sine ’jordværker’ følte, at hun ved at forene sin krop med jorden kunne blive hel igen og genfinde en allestedsnærværende kvindelig kraft. Denne søgen efter at nå ind til kernen af livet og genfinde sig selv genkender Sophie som en konstant søgen, der går igen i hendes egne værker.

Den anden kunstner er Keith Arnatt. Han har lavet et identisk værk i ni dele, som han kalder Self-Burial.

Sophies aktion er en refleksion over livet indrammet af døden. En konfrontation med det eneste, vi ved, der sker i fremtiden, men som vi ikke ved, hvornår og hvordan indtræffer. Det er et forsøg på at komme overens med det ukontrollerbare gennem en rituel handlingserfaring med krop og sind.

OM KUSNTNEREN:

Sophie Dupont er billed- og performancekunstner. Lige som en antropolog undersøger hun, hvad det vil sige at være menneske. Ritualer og gentagelser er tilbagevendende temaer i Sophies praksis, hvor hun udforsker modsætningerne og forbindelserne mellem kunst og liv, subjekt og objekt, krop og psyke, bevægelse og stilstand.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

23. juli kl. 7

23. juli kl. 8

23. juli kl. 9

23. juli kl. 10

23. juli kl. 11

23. juli kl. 12

23. juli kl. 13

23. juli kl. 14

23. juli kl. 15

23. juli kl. 16

23. juli kl. 17

23. juli kl. 18

23. juli kl. 19

CREDIT

Topfoto: Watching The Night. Munkeruphus. Foto af Therese Maria Gram.
Andre fotos: Thomas Gunnar Bagge