Walking Landscapes Aalborg Katrine Thorup

2. juli: Katrine Thorup / Walking Landscapes Aalborg

TID: 2. juli kl. 08.00 – 20.00
RUTE: 17 km fra Lundby Hede til Halkær
KATEGORI: Tekstil design

 

Walking Landscapes Aalborg Katrine ThorupSTRIKKEVANDRING 

Tekstildesigner Katrine Thorup registrerede landskabet, ruten og sin gang i ét stykke tekstil, som hun strikkede, mens hun vandrede.

I det danske landbosamfund, og især på hederne, brugte man gillikroge til at fæstne garnnøgler på kroppen, således at man kunne gå og strikke på samme tid. Dengang vandrede man oftest med et praktisk formål for øje, og der var sjældent tid til at lade hænderne hvile i lommerne. Derfor brugte man gåture på at strikke familiens uldtøj – selv når man blot skulle krydse gårdspladsen eller marken.

På samme måde brugte Katrine gillikrogen som et redskab under sin vandring. Hun udviklede 12 strikkeopskrifter, én for hver time, der på forskellig vis afhang af hendes tilstand, landskabet og vandringens gang. Ved vandringens afslutning havde hun således produceret et stykke tekstil, der fungerer som en slags visuel tidslinje over hele vandringen.

Hver time live-streamede Katrine fra landskabet, mens hun markerede overgangen til næste time i strikketøjet. Katrine har udgivet en manual til, hvordan du selv kan foretage din egen strikkevandring. Heri vil du finde alle 12 strikkeopskrifter, som du kan følge, som det passer dig.

Walking Landscapes Aalborg Katrine Thorup

OM KUNSTNEREN

Katrine Thorup er uddannet fra Designskolen i København (KADK). Hun arbejder i spændfeltet mellem tekstilkunst og beklædning med fokus på håndværk og materiale.

DOKUMENTATION – VIDEOSAMMENDRAG

STRIKKEMANUAL

Download: Manual til Strikkevandring

KORT

VIDEOS – de 13 nedslag

2. juli kl. 8

2. juli kl. 9

2. juli kl. 10

2. juli kl. 11

2. juli kl. 12

2. juli kl. 13

2. juli kl. 14

2. juli kl. 15

2. juli kl. 16

2. juli kl. 17

2. juli kl. 18

2. juli kl. 19

2. juli kl. 20

 

Fotos: Allan Toft