1. juli: Madame Nielsen / Walking Landscapes Aalborg

TID: 1. juli  8-20
START: 11 km fra Aalborg til Johans Strøms Vej
KATEGORI: Uden for kategori

 

PÅ SPORET AF DEN TABTE TID – BIND 14

Madame Nielsens vandring var drevet af et ønske om at gøre noget enkelt, ukendt og noget, der direkte forholdt sig til begrebet/forestillingen om et “landskab” og spørgsmålet, om et sådant er naturgivent eller overhovedet eksisterer uden det konkrete menneskelige bliks ramme.

Vandringen startede i centrum af Aalborg, mere præcis den seng, som Madame Nielsen overnattede i fra aftenen inden 1. juli. Derfra gik den sydpå via Gug og Johan Strøms Vej 10, hvor Madame Nielsen boede i 1969-70, samt Gug Skole.

Hver time ringede Madame Nielsen på i det nærmeste hus og bad døråbneren vise sig det vindue i boligen, hvorfra man har det bedste udsyn til “landskabet”. Madame Nielsen anmodede samtidig om lov til at foretage en præcis 3 minutter lang videooptagelse af den pågældende udsigt.

I løbet af de tre minutter læste Madame Nielsen enten en funden tekst om landskabet som fænomen og/eller problem eller egen tekst om det samme eller bad beboeren i huset sige noget om det landskab, vedkommende så “derude”.

OM KUNSTNEREN

Madame Nielsen er del af den verdensomspændende bevægelse The Nielsen Movement. Enhver Nielsen er ansvarlig for de værker og interventioner, som netop nu udføres af enhver af Nielsen Bevægelsens medlemmer verden over. I korte mellemtider holder Madame Nielsen desuden foredrag, giver interviews og præsenterer værker af Nielsen Bevægelsen, Das Beckwerk og Claus Beck-Nielsen.

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

1. juli kl. 6

1. juli kl. 7

1. juli kl. 8

1. juli kl. 9

1. juli kl. 10

1. juli kl. 11

1. juli kl. 13

1. juli kl. 15

1. juli kl. 16

1. juli kl. 17

1. juli kl. 18

1. juli kl. 19

1. juli kl. 20

CREDITS

Madame Nielsen