Walking Landscapes Bornholm

10 kunstnere, 10 vandringer, 10 dage

Bornholm 11.-20. juni 2021

10 kunstnere vandrer gennem Bornholm. Én kunstner hver dag i 10 dage. I 12 timer vandrer de ud i det bornholmske landskab og inviterer dig til at følge med – i landskabet eller på live-stream.

De 10 kunstnere har en særlig relation til Bornholm. Med dette kendskab i rygsækken tager de os med til gemte og glemte steder på en rejse ind i øens natur, myter, stemninger, fænomener og hemmeligheder.

De udforsker landskabet ud fra hver deres kunstneriske disciplin – performance, billedkunst, dans, fortælling, arkitektur, antropologi og aktivisme. Og de bruger omgivelserne som ramme og indhold for de kunstneriske aktioner, de skaber undervejs. En fortælling, en performance, en installation, en samtale, et maleri, et møde, en gipsafstøbning…

Opdagelsesrejser på Bornholm

De 10 kunstnere skaber en levende, mangfoldig og overraskende oplevelse af de bornholmske landskaber med nye ruter, nye fortællinger og ny inspiration til selv at gå på opdagelse.

Klik her, og se mere om de enkelte vandringer

 

  1. juni: Antropolog Emma Harris undersøger, hvad det vil sige at føle sig forbundet til et landskab ved at interviewe 12 bornholmske karakterer, både menneskelige og ikke-menneskelige.
  2. juni: Billedkunstner Lene Degett agerer nybygger ved at bygge små huse af naturens materialer langs kysten.
  3. juni: Danser Manon Siv aktiverer øens energicentre, eller chakraer, med stemmen som instrument.
  4. juni: Billedkunstner Ben Woodhams laver hver time et akvarelmaleri ud fra de observationer, han gør på sin vandring.
  5. juni: Designer Anna Navndrup Pedersen skaber hver time en gipsafstøbning af sit møde med landskabet – hud mod ø, kunstner mod hjemstavn.
  6. juni: Arkitekt Nina Lund Westerdahl inviterer på pilgrimsfærd i sin barndoms landskaber med 12 invitationer til at, du kan udforske din egen relation til et sted.
  7. juni: Iscenesætter Ilon Lodewijks undersøger mødesteder i landskabet. Hvad er nutidens Tingsted, hvor vi kan mødes og reflektere sammen?
  8. juni: Forfatter Franz M. H. Bomberg går på opdagelse i den bornholmske folkesjæl og fortolker de fortællinger, som bornholmerne er vokset op med.
  9. juni: Arkitekterne Samuel Collins & Sho Murayama skaber midlertidig landskabskunst på markerne ved Mønstergård som et møde mellem kunst og landbrug.
  10. juni: Kunstner og aktivist Annelie G. Olofsson skaber en skulptur af det havplast, hun finder på sin vandring, samtidig med at hun reflekterer over potentielle forestillinger om fremtiden.

 

Følg med

Mød kunstnerne online hver hele time, når de live-streamer deres aktioner på facebook:
www.facebook.com/walkinglandscapes

Se mere på de enkelte kunstneres sider om, hvordan og hvornår du selv kan vandre med kunstnerne i landskabet.

 

Om Walking Landscapes

Walking Landscapes er et landsdækkende kunstprojekt – en kunstnerisk opdagelsesrejse ind i 12 vidt forskellige landskaber over hele landet. Projektet har premiere på Bornholm 11. juni og fortsætter i 140 dage til 28. oktober 2021 med 10 kunstnere og 10 dage per kommune.

 

Walking Landscapes organiseres af Metropolis – Københavns Internationale Teater i samarbejde med partnere i de 12 kommuner med støtte fra Nordea-fonden og med lokal støtte fra Bornholms Regionskommune. Hovedpartner på Bornholm er BIRCA/Bækkelund International Residency Center for Artists som samarbejder med Folkemødet, Sansaga, Bornholms Højskole, m.fl.