18. juni: Franz M. H. Bomberg / Walking Landscapes Bornholm

TID: 18. juni kl. 9.00-21.00
RUTE:  32 km fra Svaneke til Hammershus
KATEGORI: Fortælling

 

Franz Bomberg Walking Landscapes Bornholm

EN FØRDER I FOLKETROENS FODSPOR

Fascineret og forundret over de bornholmske folkesagn, som ligger mange bornholmeres hjerte nært, tog forfatter, fortæller og illustrator Franz M. H. Bomberg på vandring langs den bornholmske nordkyst. Fra sit hjem i Svaneke gik Franz, som er førder (bornholmsk for tilflytter), på opdagelse i den bornholmske folkesjæl og fortolkede de forskellige fortællinger, der er knyttet til de steder, han mødte på sin rute. På vandringen mødte Franz lokale bornholmere, og med sin nysgerrige streg fortolkede han de historier, de er vokset op med. Historier om havfolk, trolde og naturligvis de mystiske underjordiske, som på groveste vis kan drive gæk med menneskene.

Med en blanding af ydmyghed, humor og nysgerrighed bragte Franz fortællingerne frem til nutiden og lod sig inspirere til hver time på sin rute at nedskrive sin oplevelser i en medbragt notesbog. Resultatet blev en personlig fortælling om en forfatters rejse gennem det ukendte landskab på tværs af fantasi og virkelighed.

I sin udforskning af folkesagnene inviterede Franz desuden fremmødte bornholmske skolebørn til at lave deres egne fortolkninger af historier knyttet til det specifikke landskab, de selv betrådte. Børn og voksne skabte deres egne billeder og versioner af historierne og vil forhåbentlig en dag bringe dem videre til næste generation af bornholmere.

 

OM KUNSTNEREN

Franz M. H. Bomberg (f. 1984) er cand.mag i Medievidenskab, uddannet fra Forfatterskolen for Børnelitteratur og selvlært illustrator og musiker. Franz har med interesse i det overnaturlige og improvisation som drivkraft specialiseret sig i at skabe historier og fantastiske universer for både børn og voksne. Som illustrator veksler han mellem det komiske, karikerede og naturalistiske.

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

18. juni kl. 9

18. juni kl. 10

18. juni kl. 11

18. juni kl. 12

18. juni kl. 13

18. juni kl. 14

18. juni kl. 15

18. juni kl. 16

18. juni kl. 17

18. juni kl. 18

18. juni kl. 19

18. juni kl. 20

18. juni kl. 21

CREDITS

Franz M. H. Bomberg