17. juni: Ilon Lodewijks / Walking Landscapes Bornholm

TID: 17. juni kl. 07.00 – 19.00
RUTE: 25 km fra Gamle Borg til Madsebakke
KATEGORI: Performancekunstner

 

MØDER PÅ VEJ

Ilon Lodewijks tog afsted på sin vandring med et 25 meter langt orange silkebånd. I 12 timer veg det orange bånd ikke fra hendes side. Hun brugte det til at skabe en ramme, markere, lege og skabe kontakt.

Båndet skabte et rum, et udvalgt mødested. Ved at skabe en ramme kan man kigge på mødestedet som et afgrænset rum, næsten som en scene. Og dermed kan man ’træde ind’ på mødestedet. At træde ind på de forskellige mødesteder var et ritual, hun udførte hver time.

På mødestedet inviterede hun med hjælp fra silkebåndet til legende og reflekterende handlinger, der udforskede stedets potentiale. Nogle gange var det kun landskabet, mødestedet og Ilon. Andre gange var også en på forhånd inviteret gæst til stede eller tilfældigt inviterede mennesker, som allerede var på stedet.

Ilons rute gik ad gamle, nuværende og potentielle mødesteder. Steder, hvor mennesker har samlet sig længe før vores tid for at beskytte sig, for at fejre, udføre ritualer og forhandle magt.

På hendes rute stillede hun spørgsmål som: Hvorfor man mon samledes præcis på disse steder? Og hvordan taler sådanne menneskeskabte mødesteder sammen med landskabet?

OM KUNSTNEREN

Ilon Lodewijks er en hollandsk iscenesætter og kulturel iværksætter med base i Danmark. Fundamentet for hendes kunstneriske praksis er møder mellem mennesker, og hendes værker adresserer sociale temaer og inviterer folk til at engagere sig og reflektere.

 

 

DOKUMENTATION

 

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS – de 13 nedslag

17. juni kl. 7

17. juni kl. 8

17. juni kl. 9

17. juni kl. 10

17. juni kl. 11

17. juni kl. 12

17. juni kl. 13

17. juni kl. 14

17. juni kl. 15

17. juni kl. 16

17. juni kl. 17

17. juni kl. 18

17. juni kl. 19

FOTOCREDITS 

Verner Kjærsgaard