12. juni: Lene Degett / Walking Landscapes Bornholm

TID: 12. juni kl. 08.00-20.00
RUTE: 8 km fra Sandvig til Ringebakkerne
KATEGORI: Billedkunstner

 

DET LILLE HUS PÅ KYSTEN

Lene Degetts rute fulgte redningsstien langs kysten fra Sandvig bugt til Klondyke i Ringebakkerne. Her fandt hun “sit” sted og agerede nybygger ved at bygge små huse langs kysten af naturens materialer og fund i landskabet: vraggods, skrald og død natur. Gennem det skabte hun en konstruktion af det bæredygtige hus og anvendte det forgængelige, det tabte, det opskyllede, det “overflødige”.

Da Lene Degett var barn, var skoven, klippekysten og stenbruddene på Bornholm hendes legeplads. Hun byggede huse i træerne, samlede planter og fangede vanddyr. Hun og hendes søskende lærte fra ganske små navnene på flora og fauna, de samlede forråd, byggede huler og huse, tegnede og malede i naturen.

Lene Degett vandrede i barndommens land, i landskabets omskiftelighed, hvor hun hentede sit materiale, vendte en sten, plukkede en urt eller to, mærkede vejr og vind.

OM KUNSTNEREN

Lene Degett er billedkunstner og kunstlærer på Bornholm. Hun arbejder med forskellige materialer og kunstformer. Fælles for Lenes værker er, at deres abstrakte udtryk henter inspiration i naturen og kulturen omkring hende og fra hendes mange samarbejder med andre kunstnere og rejser.

_______________________________________________________________________

 

DOKUMENTATION

VIDEOSAMMENDRAG

VIDEOS

12. juni kl. 8

12. juni kl. 9

12. juni kl. 10

12. juni kl. 11

12. juni kl. 12

12. juni kl. 13

12. juni kl. 14

12. juni kl. 15

12. juni kl. 16

12. juni kl. 17

12. juni kl. 18

12. juni kl. 19

12. juni kl. 20

CREDITS

Lene Degett